Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Frende Cup - Stang- og felthurtig 2020
1. runde - Vestlandet 21. - 24. mai / 2. runde - Østlandet 5. - 8. august

Stanglegenden

Finn Amundsen - den store stanglegenden!

Til tross for at hans meritter på bane og i felten har nok Finn Amundsen opparbeidet seg sin legendestatus på stang-arenaen. Det er ingen over, ingen ved siden og man skal gå langt bak før man finner noen i det hele tatt… Han har hele 9!!! stangmedaljer, har tatt stangpokalen på Landsskytterstevnet hjem til odel og eie 3 ganger og har for lenge siden passert 50 stangbeger. Han omtales den dag i dag som den raskeste og mest treffsikre skytteren gjennom tidene. Etter et lite søk på Google går det opp for oss at hans navn og prestasjoner er viden kjent langt utenfor Norges grenser. Et forbilde ingen helt har greid å leve opp til… Og da er det ikke nevnt at han har vunnet felthurtigskytingen på Landsskytterstevnet 3 ganger og med det tatt Raufosspokalen hjem til odel og eie, den også. I Kongssvinger i 1965 ble han til og med skytterkonge. Men vi stopper der… 

 Når vi tar kontakt med selveste Finn Amundsen er han i syden og nyter pensjonisttilværelsen seg på stranda. Han er der med blant annet gamle skytterkompiser og prater om å dra til Landsskytterstevnet i Sandnes i sommer. Det er jo der det hele startet for 60 år siden da han vant juniormesterskapet. Når vi kontakter Finn igjen er han kommet hjem og vi prater litt om stangskyting. Det kommer raskt for en dag at Finn Amundsen er en av de største motstanderne av at AG3 skal skyte stangfinaler sammen med Sauer. Han er i alle fall den mest frittalende. Og han greier ikke å skjule sin beundring for John Olav Ågotnes og hans protest under stangfinalen i Oppdal i fjor. Dette skulle alle Sauer-skytterne gjort! Først da vil vi få en regelendring fra premissgiverne (lett redigert for sarte sjeler), sier Amundsen.

 Men vi kontaktet ikke Finn Amundsen for å diskutere AG3… Hva er det som har gjort han så god? Han svarer: Har nok hatt gode fysiske forutsetninger. Samtidig tørrtrente jeg mye. Spesielt i militæret når jeg hadde tid til overs. Faktisk er det svært få skarpe skudd jeg har løsnet på stangen utenfor konkurranse. Mye tørrtrening, tørrtrening og atter tørrtrening, så kanskje 4-5 skudd for å sjekke at alt er riktig teknisk og sjekke innskytinga. Vi spør oss, er det virkelig så enkelt?