Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Frende Cup - Stang- og felthurtig 2020
1. runde - Vestlandet 21. - 24. mai / 2. runde - Østlandet 5. - 8. august

Superfinalen

Thomas Høgåsseter, Raumnes

I den spennende superfinalen i Asker trakk Thomas det lengste strået og vant med fantastiske 30 treff på Stang!

Alt var duket for en meget spennende Superfinale. Stangfinalen skulle vise seg å ha alt! Den sedvanlige kombinasjonen av raske treffsikre skyttere med AG3 mot like treffsikre skyttere med Sauer. Kjente ringrever som Trond Glidje, Tor Harald Lund og Harald Tandberg hadde greit kvalifisert seg. Junioren Jenny Stene og selveste dronningen, Mette Finnestad, var med på å opprettholde en viss kjønnsbalanse.

Etter langholdet ledet Thomas Høgåsseter (Raumnes) med meget gode 14 treff og ledet med dette foran Inge Hvitås (Sauherad) og Tor Harald Lund (Søgne) som hadde 13 treff. Rett bak fant vi jentene Mette Finnestad (Søgne) og Jenny Stene (Haga) med 12 treff. På 11 treff fant vi Harald Tandberg (Søndre Modum) og Trond Glidje (NROF Nedenes). 

Det var store forventninger til Glidje og hans gjennomføring av kortholdet. Og han dro i vei i et forykende tempo og endte til slutt med 4 tomme magasiner. 21 skudd ble til kun 13 treff og 24 totalt. Harald Tandberg gjorde et meget godt korthold og skjøt 16 skudd og 16 treff, 27 treff totalt. Han tok med dette ledelsen før jentene sto for tur. Først ut var Mette Finnestad, som etter alt og dømme har trent litt stang i år. I alle fall skjøt hun 13 treff, 25 totalt. En solid pers etter ryktene. Junioren Jenny Stene skjøt det samme og imponerte stort. De tok med dette en foreløpig delt andreplass. Tor Harald Lund kjørte show og 17 skudd hvorav 16 var treff, 29 totalt. Med dette er det han som leder. Igjen på standplass ligger Thomas Høgåsseter som har helt andre planer. Etter en fantastisk gullrekke av gjennomføringer i Norgescupen var det ikke uventet at det ble 16 treff på hans 16 skudd, 30 treff totalt og en meget overbevisende seier!

Vi legger merke til at det var et høyt nivå under denne stangfinalen. Fem Sauere på topp, derav to jenter. Beste AG3 på 6. plass. 8 av de 10 som møtte i finalen skjøt mer enn 23 treff.
1. Thomas Høgåsseter Raumnes 14 16 30 treff
2. Tor Harald Lund Søgne 13 16 29 treff
3. Harald Tandberg Søndre Modum 11 16 27 treff
4. Jenny Stene Haga 12 13 25 treff
4. Mette Finnestad Søgne 12 13 25 treff
Øvrige resultater finnes på resultatsidene.

Det var stor nordnorsk dominans i felthurtigfinalen. Med Roy Håkstad (Lakselvdal) i spissen kom det nedover en stor delegasjon med kompetente hurtigskyttere fra Troms. Men aller best før finalen var to Romsdalinger, Egil Magne Hammervoll (Eidsvåg og Eidsøra) og Idar Moen (Malmefjorden). Deretter fulgte Ole Christian Gruer (Røyken og Hurum) og Kurt Eirik Bekkevold (Oslo Østre). To juniorer hadde også kvalifisert seg. Håkon Boine (Haga) hadde skutt jevnt med tider på 8-tallet på alle tre Norgescupstevnene. Den andre junioren var Kristian Eidal (Sigdal). Anette Thingbø (Time) var også oppskriftsmessig med.

Vi hopper til semifinalen hvor Jostein Risvik (Øvre Målselv) hadde begynt å skyte bedre og bedre, og overraskende slår han ut Egil Magne Hammervold. I den andre semifinalen møtes Kurt Eirik Bekkevold og Roy Håkstad. Etter mye plunder, hvor blant annet Håkstad får forkiling og Bekkevold går tom for skudd, tar Håkstad seg videre til finalen. I finalen viser Håkstad muskler og tar en grei seier mot overraskelsesmannen Risvik. 
Resultater fra alle rundene finnes på resultatsidene.