Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Første NM-tittel til Monstad

Olav Endre Monstad fra Riple tok et overraskende NM gull i skogsløp med skyting. Nesten på hjemmebane slo han alle de største favorittene.

Olav Endre Monstad, Riple skytterlagDe fleste hadde nok regnet med at forhåndsfavorittene i klasse A skulle hente hjem seieren blant seniorene under NM i skogsløp med skyting. Men slik gikk det ikke. I det aller første laget slo nemlig B-løperen Olav Endre Monstad fra Riple til. Med nesten prikkfri skyting og god løpstid la han lista litt for høyt for de som kom i senere lag. Hans sluttid på 15.35 var det ingen som klarte å straffe. Nærmest kom eldre junioren Ole Martin Erdal fra Førde, som brukte et lite halvminutt lenger tid. Blant seniorene var det overraskende nok Runar Sørensen fra Spydeberg som fikk nest beste tid, mens den rutinerte Herman Erdal fra Førde fikk bronse.

Til tross for optimale forhold på alle mulig måter under NM i Fana, var seniorenes innsats preget av mye dårlig skyting, noe som gjorde at strafferunden ble godt besøkt av de aller fleste.

Blant kvinnene ble det favorittseier til Linda Skjeflo fra Rauma. Men denne gang måtte Linda kjempe for seieren. Hun fikk nemlig kamp til døra av Johanne M. Amundsen fra Mo skytterlag i Rana. De to løp side om side i strafferundene etter stående skyting, og Linda løp det hun maktet på sisterunden for å sikre seieren.

Stafettene ble vunnet av Sunnfjord skyttersamlag og Romsdal skyttersamlag i henholdsvis herre og dame klassen.

Du kan forøvrig lese resultatene fra NM i skogsløp med skyting - sprint her. Vi gjør oppmerksom på at NM i skogsløp med skyting i seniorklassen for herrer er klasse A+B samlet.

Resultatene fra stafetten finner du her.

Forøvrig kan du lese mer om NM i skogsløp med skyting i neste utgave av Norsk Skyttertidende.

Medaljevinnere kvinner senior

Klasse senior kvinner ble vunnet av Linda Skjeflo fra Rauma (midten). Nummer 2 ble Johanne Amundsen fra Mo (t.v.) og Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes fikk bronsemedalje.