Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Aktivitetskonkurransen 2021

Den tiden vi er inne i nå er en fin tid til å arrangere skogsløp med skyting i skytterlaget ditt. Vi oppfordrer alle skytterlag til å ta utfordringen om å være med i Aktivitetskonkurransen. Les mer om dette her!

Alle skytterlag som deltar i Aktivitetskonkurransen får pengepremier. Vinnerlaget, altså det laget som har flest deltakere på sitt arrangement (som ikke er medlem av et annet skytterlag), får 8 000 kroner. 2. og 3. plassen får 3 500 kroner. Resterende lag vil dele 50 000 kroner (maks 1500 kroner pr lag). I tillegg trekkes det ut to heldige lag blant alle som deltar. Disse to skytterlagene vinner 5000 kroner hver.

Innbydelse til Aktivitetskonkurransen

Konkurranseregler

  • Minimum 5 deltakere som er betalende medlemmer i laget. Deltakere som ikke er medlemmer kan delta, forutsatt at de ikke er medlem i andre skytterlag
  • Minimum løypelengde er 1,5 km
  • Minst 2x6 skudd pr. deltaker
  • Innrapporteres til Skytterkontoret innen 1. november.

Arrangørveiledning

I vår nettbutikk kan du bestille en gratis brosjyre som inneholder råd og tips om hvordan konkurransen kan legges opp. Heftet "Skogsløp med skyting" kan også lastes ned elektronisk. Det legges her vekt på at dette skal være et forenklet arrangement, men samtidig være tilfredsstillende. Det viktigste er å komme i gang. Derfor er det foreslått et opplegg basert på bruk av lagets skytebane med tilhørende terreng, samt en minimal funksjonærstab til å gjennomføre konkurransen. Dette er overkommelig for alle!

Kom igjen…

Har dere ikke arrangert skogsløp med skyting før, så utfordrer vi dere til å prøve ut konkurranseformen nå. Gjerne med profil som et miljøskapende tiltak i laget. Kanskje kan dette være den avveksling og inspirasjon som mangler for å få enda bedre miljø og trivsel? Det minnes om at konkurranser avholdt slik som beskrevet i brosjyren tilfredsstiller kravet for Skifeltmerket, og som delprøve til Forsvarsmerket.

Målgrupper

Hovedmålgruppe for aktivitetskonkurransen er primært lagets medlemmer. Imidlertid kan også anledningen benyttes til å pleie skytterlagets kontakter og rekruttere potensielle nye medlemmer. For eksempel kan det være en ide å arrangere stafetter mellom bedrifter, familier, sponsorer, m.m. Eller hva med å få hele skoleklasser til å delta? Kanskje kan dette være verd et forsøk. Husk også å invitere lokalt Heimevern, og legg gjerne til rette med eget opplegg for militært personell.

Smittevern

Husk at mam ved alle aktiviteter i skytterlaget må være nøye med å overholde lokale og nasjonale smittevernregler. Dette gjelder selvsagt også i skogsløp med skyting. Du kan lese mer om koronareglene her.

Rapportering

Rapportering skjer på www.dfs.no (VK skytterlag). 
Deltakerliste/resultatliste skal medfølge for at bidrag utbetales. 
Frist for rapportering er 1. november.
Er du i tvil om hvordan dette gjøres, så finner du forklaring her.

Historikk

Lurer du på hvordan det gikk i Aktivitetskonkurransen i fjor og årene før der?
Her finner du svaret: 2020  2019  2018  2017  2016  2015   2014   2013   2012   2011   2010

 

 

Spørsmål  kan rettes til Skytterkontoret ved Runar Sørensen tlf. 984 21 511 eller runar.sorensen@dfs.no