Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Roger Ottosen vant i liggende

En glad Roger Ottosen da han skjønner at han har blitt nordisk mester i liggende. Til høyre Jon Olav Ågotnes som tok sølv og til venstre Tobias Lillekvelland som ble bronsevinner.

Den nye liggendeøvelsen på årets nordiske mesterskap i Gjesdal, ble vunnet av Roger Ottosen.

Det ble femdobbelt norsk i denne øvelsen som besto til sammen 25 skudd, hvor det ble benyttet tidelsrangering.

Samtlige 60 deltakere på årets mesterskap skjøt først innledende 15-skudd på den internasjonale skiven på 200 meter. Det gir en størrelse på blinken på ca. 6,67 cm, mot 10 cm på DFS sin normalskive. Av oppnåelige 162,5 poeng tok Ågotnes ledelsen før finalen på poengsummen 157,7, tett fulgt av Tobias lillekvelland på 157,1 og Roger Ottosen på 156,8

I finalen ble det skutt 5 skudd i serie på ett minutt, før det var 5 enkle skudd med skytetid 30 sekunder. Ottosen ”spiste” opp ledelsen til Ågotnes skudd for skudd, og når to skudd gjensto var Ottosen og Ågotnes helt likt. På det nest siste skuddet fikk begge 10,2, mens Ottosen avgjorde med 10,6 på siste skuddet mot Ågotnes som på ny fikk 10,2. Ågotnes sikret dermed andreplassen foran Lillekvelland som tok bronsemedaljen.

- Morsomt å vinne denne nye øvelsen, sa 44-årige Ottosen som har hatt en knallsesong i år. Vinnerpoengsummen ble 260 poeng i forhold til oppnåelige 272,5 poeng. En meget sterk prestasjon som gir 10,4 i snittpoengsum på den svært lille skiva. Ågotnes fikk 259,6, mens Lillekvelland fikk 259,2.

På fjerdeplass fulgte liggspesialisten Bogar foran Jan Kåre Moland på femteplass. Olle Gabrielsson fra Sverige ble beste utenlandske på sjetteplass. Norge ble for øvrig suveren vinner av lagskytingen hvor laget besto av de 12 beste skytterne av de 20 deltakerne fra hvert land.