Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Tore Veie hurtigst

Tore Veie ble nordisk mester i felthurtigskyting foran Kim Andre Lund og Håkon Tveitan

Tore Veie ble nordisk mester i felthurtigskyting etter å ha skutt en imponerende finale.

Tore Veie ble nordisk mester i felthurtigskyting etter å ha skutt en imponerende finale. Norge tok storeslem igjen med de fem første plasseringene, hvor Kim Andre Lund tok sølv og Håkon Tveitan bronse.

Felthurtigskytingen gjennomføres ved at samtlige 60 skyttere skyter èn og èn. Deretter går de 10 beste tidene til semifinale, før de fem beste i den runden møtes i finalen. Skytteren som er best i kvalifiseringen får selv bestemme når han skal skyte i finalen.

- Jeg skyter først, sa Veie offensivt da det var klart at han var beste skytter i semifinalen. Og så smelte han til med 7,41 sekunde og la lista svært høyt for de resterende i finalen. Nummer to skjøt den nordiske mester de to siste årene, Kim Andre Lund. Han kastet seg hurtig ned, men etter tre kjappe skudd måtte han likevel innse at han var 13 hundredeler for sein til å ta ledelsen. Håkon Tveitan skjøt deretter på sterke 8,04 og pallplasseringene var dermed klare, etter at både Tor Gaute Jøingsli og Roger Ottosen ikke klarte å hamle opp med de i ledelsen.