Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Nordisk 2017

Feltskytingen gjennomføres normalt i puljer med 6 skyttere i hver.

Nordisk mesterskap arrangeres årlig og er den eneste internasjonale konkurransen for DFS-skyttere.

Nordisk mesterskap er arrangert hvert år siden 1953 med deltakere fra Danmark, Sverige og Norge. Fra 2005 er Nordisk ungdomsmesterskap integrert i konkurransene.

I 2017 er det Danmark sin tur til å arrangere Nordisk mesterskap i skyting for senior og ungdom. Mesterskapet går i Vingsted fra torsdag 31. august til søndag 3. september.

Med  utgangspunkt i mottatte nomineringer tas ut 15 seniorskyttere 5 ungdomsskyttere (20 år og yngre), som skal representere DFS. Det er den enkelte skytters eget ansvar å nominere seg selv. Lag og samlag kan i tillegg nominere aktuelle skyttere. Nomineringsfristen er mandag 7. august 2017. Skyttere som er født 1997 og senere oppfordres spesielt til å sende inn nominering.
Laguttaket foretas 1-2 dager etter fristen.

Nominering på elektronisk skjema (se under).

 

I forkant av konkurransene (mandag - onsdag) arrangeres det treningssamling for uttatte skyttere. Vanligvis er dette en egen samling for det norske laget. I 2017 planlegges det derimot å ha en felles samling for skytterne fra alle tre deltakerlandene i Danmark i regi av DGI-skyting. Det er obligatorisk for uttatte skyttere å delta i hele samlingen.  

Det minnes om reglene for å ta med våpen ut av Norge og inn i Danmark. Det er i denne sammenheng krav om at våpen skal være registrert på den person som medbringer det over landegrenser. Det enkleste er om den enkelte ordner seg med Europeisk våpenpass. Ved reise om Sverige fortolles våpen/ammunisjon ved å gjøre dette nettbasert før avreise.

Invitasjon er sendt lag og samlag pr e-post.