Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Får 28,5 millioner kroner

Regjeringen har nå kommet til enighet om å øke forslaget til Statsbudsjett for DFS med 3,5 millioner kroner. Det betyr 28,5 millioner til DFS i 2013

Det er avisa Nationen som i kveld melder at regjeringspartiene er enige om å gi DFS 28,5 millioner kroner i statsstøtte for 2013. Det opprinnelige forslaget fra Regjeringen var på 25 millioner kroner. I tillegg til selve bevilgningen skriver Nationen at Regjeringspartiene i Utenriks –og forsvarskomiteen er enige om at det skal foretas en gjennomgang av samfunnsrollen til DFS.

- Jeg er umiddelbart fornøyd med at vi har fått økt bevilgningen fra det opprinnelige forslaget fra Regjeringen, men forslaget utgjør likevel et nedtrekk på 2,7 millioner kroner fra årets bevilgning. Det vil gå ut over aktiviteter i DFS for 2013 hvis vi ikke får til en annen finansiering, sier president Olav K. Vaaje.

- Mest fornøyd er jeg allikevel med at alle partier på Stortinget har gitt oss støtte for den viktige funksjonen vi har i det norske samfunn. Det er også flott dersom Stortinget vil foreta en gjennomgang og vurdering av framtidens forsvars- og samfunnsrolle for DFS, og hvordan denne skal finansieres. I den forbindelse er det imidlertid avgjørende at Stortingspolitikerne selv sitter i førersetet for dette arbeidet, uttrykker Vaaje.

- Jeg vil med en gang også uttrykke min store takk til alle som har støttet oss, og for det store engasjementet som har vært i skytter-Norge i denne saken. ”Opprøret” blant ordførerne i Norge gjorde nok også inntrykk på Stortingspolitikerne, avslutter Vaaje.