Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Samarbeid om Antidoping

Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim (t.v), og Generalsekretær i DFS, Jarle Tvinnereim fotografert i forbindelse med det årlige avtalemøte.

DFS har videreført avtalen med Antidoping Norge om at de fortsatt skal gjennomføre dopingkontroller på DFS sine skytestevner.

Det er fjerde året Antidoping Norge skal stå som ansvarlig for gjennomføring av dopingkontrollene på DFS konkurranser. I 2012 ble det gjennomført og analysert 28 prøver, og alle var negative i forhold til dopinglista til WADA (World Anti-Doping Agency).

I DFS er det en omfattende fritaksordning fra WADA sin dopingliste (antidoping.no). Så lenge skyttere i klasse junior og i klasse 3.–5. har gyldig legeattest som dokumenterer at midlet er nødvendig i medisinsk behandling, kan alle medikamenter benyttes, unntatt betablokkere som har et absolutt forbud i disse klassene. Dette regelverket omfatter også klasse 2 og V55 når de skyter om mesterskapet i klasse 2 – 5/V55 i feltskyting. Regelverket gir for øvrig Antidoping Norge rett til å iverksette kontroller på alle skytestevner i DFS regi.  For ytterligere detaljer henvises til Skytterbokas punkt 15.200 som omhandler Doping.