Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Linda og Kjartan vant skogsløp-NM

Linda Skjeflo fra Rauma og Kjartan Helland fra Lund ble årets norgesmestere i seniorklassene i skogsløp med skyting, sprint.

Kjartan Helland fra Lund i Rogaland var den suverent beste senioren i årets NM. Og det var ikke overraskende. Kjartan har i flere år tilhørt landets beste skiskyttere. Nå i høst har han trappet ned satsingen på skiskyting, men han trener fortsatt mye, og formen er tydeligvis god. I mål var han nesten tre minutter bedre enn toeren, pappa Reidar Helland. Nummer tre ble en annen ringrev, Herman Erdal fra Førde.

Om Rogaland dominerte herrenes løp, så var det Romsdal som dominerte blant kvinnene, og her var det også litt jevnere i teten. Tilslutt var det tittelforsvarer Linda Skjeflo som kom først over målstreken, 43 sekunder foran Malin Solheim Høstmark fra Malmefjorden. 3. plassen gikk til skytterprinsessen fra 2007, Lindy M. Hansen fra Spydeberg.

Eldre junior klassene viste også høyt nivå. Spesielt gjelder dette jenteklassen, hvor Førdes Karoline Erdal løp så fort at hun faktisk hadde vært i nærheten av medalje i senior herrer. Imponrende av jenta, som faktisk egentlig er junior. Ikke rart hun tilhører landets beste både i langrenn og skiskyting. Blant guttene  eldre junior var det nok en seier til Lund. Anders Løvland vant med god margin til Thomas Aleksander Holter fra Moss og Våler.

Herrestafetten ble nok en gang en thriller. Rogaland gikk til slutt seirende ut av stafetten, men ut i fra siste skyting løp Karoline Erdal, som deltok på Sunnfjords herrelag, og Rogalands Eivind Helland nærmest side om side. Men Karoline pådro seg en krampe i beinet, og fikk problemer med å løpe. Dermed fikk Rogaland de nødvendige meterene de trengte for å vinne stafetten. 
Damestafetten ble vunnet av Romsdal med Malin Solheim Høstmark og Linda Skjeflo på laget. Dermed ble det to gullmedaljer på både Linda og Kjartan.

Resultatlister kan lastes ned her.