Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Konge på skyteskole

De unge nybegynnerne på skyteskolen til Nordre Land kan knapt få en bedre instruktør enn skytterkongen Ola Tore Dokken. (Foto: Nils Erik Lundon)

DOKKA: Ola Tore Dokken hadde knapt nok plassert kongetrofeene fra Landsskytterstevnet på premiehylla før han satte i gang en skyteskole som har vært stor suksess i Nordre Land.

Av: Knut Befring, knut.befring@oa.no– Det er veldig moro å se at så mange har deltatt på skyteskolen. Vi «gamlingene» varer ikke evig, så vi må prøve å bidra til at vi får fram nye skyttere i laget vårt. Det har vært utrolig moro og inspirerende å jobbe med de unge skytterne som har vært med i høst, og jeg håper vi etter hvert får se mange av dem på skytebanen i årene framover, sier Ola Tore Dokken.

Krever innsats
Ola Tore Dokken satte hele skytter-Norge sjakk matt på årets Landsskytterstevne med en enorm prestasjon ti år etter sin første kongetittel. Først og fremst fordi han omsatte arbeidet som må til for å bli best fra tanker til handling. Slik har han også tatt tak i skytterskolen i klubben sin.

– Det krever litt innsats å øke rekrutteringen. Den innsatsen hadde vi lyst til å legge ned. Det startet med åpen dag på skytebanen i høst. Vi inviterte gutter og jenter fra femte- til sjuende klasse for å prøve å skyte. Så fortsatte vi med skyteskolen en gang i uka. Interessen var så bra at vi måtte dele gruppa i to. Da gjorde vi det slik at ei gruppe hadde aktiviteter inne på skytterhuset. Der laget vi til spill, leker og hadde servering. Så byttet vi på halvveis. Dermed får ungene både skyte og ha andre sosiale aktiviteter. Det har fungert fint, sier Ola Tore Dokken.

20 nybegynnere
Han forteller at klubben hadde 20 nybegynnere på sin skyteskole og har nå en rekrutt/junior/nybegynnergruppe på 30 skyttere.

– Det er veldig artig.  jeg håper vi klarer å få med mange av dem på noen stevner i sommer, sier Ola Tore Dokken.