Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Norge er god for gull!

VM i skyting - Granada - Spania - 2014

Det frivillige Skyttervesen gratulerer de norske rifleskytterne med medaljer og fantastiske prestasjoner under VM i skyting 2014.

Norge er en relativt liten nasjon når det gjelder internasjonal skyting, men vi har gode tradisjoner for skyteferdigheter. Spesielt gjennom vår egen organisasjon, Det frivillige Skyttervesen, har vi gjennom historien sørget for å drive praktisk skyteferdighet blant det norske folk. 

I VM sammenheng ligger nivået skyhøyt og de norske utøverne konkurrerer med mer eller mindre helprofesjonelle skyttere fra de andre nasjonene. Det er imponerende hvordan lille skytter-Norge kan dyrke frem slike toppidrettsutøvere. Spesielt interessant er det å se hvor mange som har sin bakgrunn fra og som også er aktive skyttere hos DFS. Det er vel ikke å ta i om vi påstår at NSF får mange gode emner fra oss, som de igjen videreutvikler til toppskyttere på internasjonalt nivå.

Det frivillige Skyttervesen ønsker å gratulere med den imponerende innsatsen til rifleskytterne under VM i Granada 2014. Ole Kristian Bryhn ble den store medaljegrossisten for Norge med tre gull, to sølv og en bronse. Bryhn ble da også verdensmester individuelt i helmatch på 300 m. Odd Arne Brekne skjøt til ny verdensrekord under lagskytingen i halvmatch på 300 m med 587 poeng.

Vi har så langt registrert:

Gull - helmatch - individuelt - 300 m - menn
Gull - halvmatch - lagkonkurranse - 300 m - menn
Gull - liggende - lagkonkurranse - 50 m - kvinner - junior
Gull - liggende - lagkonkurranse - 300 m - menn
Sølv - helmatch - lagkonkurranse - 50 m - menn
Sølv - halvmatch - individuelt - 300 m - menn
Bronse - helmatch - lagkonkurranse - 300 m - men
Bronse - helmatch - individuelt - 300 m - menn
Bronse - halvmatch - individuelt - 50 m - kvinner

LS-speaker Tor Idar Aune (Standplass.no) har vært til stede under VM og laget reportasjer:

Standplass.no
Standplass.no Facebook

Se alle resultatene fra VM (klikk på logo):