Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skyttertinget sa nei til 5.56

Skyttertingets flertall sa nei til innføring av nytt kaliber i DFS. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket, Norsk Skyttertidende

Med 37 mot 18 stemmer sa Skyttertinget nei til å innføre 5.56 som nytt kaliber i Det frivillige Skyttervesen.

Etter en halvannen time god og verdig debatt ble det avgitt totalt 56 stemmer. 37 tingrepresentanter sa nei til innføring av nytt kaliber. 18 representanter sa ja, mens en representant stemte blankt.

Ved starten av skyttertinget brukte president Olav K. Vaaje tid på den kommende 5.56-saken, da han var opptatt av framtiden i organisasjonen.

– Når det gjelder den konkrete saken om kaliber, er jeg først og fremst opptatt av at vi alle må respektere og stå opp for det viktige veivalg som blir tatt i dag. Med tendenser til steile motsetninger, vil det kreve tydelighet fra oss som ledere av DFS på alle nivå. Når beslutningen er tatt, vil det utvilsomt være negativt for DFS om debatten fortsetter ute i organisasjonen. Jeg ber dere alle som samlagsledere kjenne på det ansvaret. Vi i DFS skal således fortsette arbeidet med å rekruttere nye skyttere til organisasjonen uansett utfallet av denne saken, poengterte en klar og tydelig president før tinget startet behandlingen av sakene. Han viste til debatten som hadde vært på sosiale medier.

Vi oppfordrer hele skytter-Norge til å stå bak vedtaket, og følge disse ordene som presidenten sa i starten av Skyttertinget.