Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Venstre og KrF sikret halv million ekstra

Venstre-leder Trine Skei Grande er fornøyd med å ha sikret en halv million kroner ekstra til DFS. Her fra Landsskytterstevnet på Lesja i 2015.

Venstre og KrF sikret Det frivillige Skyttervesen en halv million ekstra, da partiene ble enige med regjeringspartiene om Forsvarsbudsjettet for 2017.

Av Tom-Vegard Feltstykket


 I forslaget til Statsbudsjettet lå det inne 29,3 millioner kroner til Det frivillige Skyttervesen, som var på samme nivå som i 2016. Nå får organisasjonen en halv million kroner ekstra gjennom forliket om Forsvarsbudsjettet for 2017. Venstre påpeker at dette gjelder kun dette, og ikke langtidsplanen for Forsvaret der partiet er grunnleggende uenig med de andre partiene.

– Venstre er fornøyd med å ha sikret ekstra bevilgning til DFS. Dette vil kompensere for den pris- og lønnsveksten som har vært det siste året, forteller leder Trine Skei Grande.

Venstre har vært en viktig støttespiller på Stortinget for DFS, og viser det nok en gang.

– Det frivillige Skyttervesen har en viktig samfunnsoppgave, som blir ytterligere forsterket når den nye formålsparagrafen blir vedtatt i Stortinget før jul, fortsetter hun.

Venstre-lederen er fornøyd med at de gjennom forliket om Forsvarsbudsjettet for 2017 har sikret avdelinger som var foreslått nedlagt.

– Vi er fornøyd med å ha reddet Sjøheimevernet, Kystjegerne, Forsvarskorpsene, HV 11 og basen på Setnesmoen fra nedleggelse neste år.

Kristelig Folkeparti bidro også til å sikre Det frivillige Skyttervesen ekstra bevilgning.

– Det har vært viktig for KrF å styrke forsvaret i Nord. I sum styrker vi den operative evnen hos hær, heimevern og kystjegerkommandoen i Nord-Norge med over 370 millioner kroner,  sier Hareide.  KrF har også fått gjennomslag for mer penger til å tilrettelegge for kvinner i forsvaret, økt støtte til veteranorganisasjoner og Det frivillige Skyttervesenet, sier leder Knut Arild Hareide.