Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Råd for innendørsstevner

Her får du råd til hvordan deres innendørsstevne kan gjennomføres denne høsten.

Sist oppdatert: 16.9.2020. Denne siden vil oppdateres fortløpende.

På denne siden finner du råd til hvordan man innenfor de gjeldende koronavettreglene kan gjennomføre innendørsstevner på en alternativ måte. Vi oppfordrer til at de som til vanlig arrangerer innendørssevner også gjør det i høst.

Har dere spørsmål eller ønsker ytterligere råd og veiledning? Ta kontakt med Skytterkontoret på mail eller telefon. 

Råd for gjennomføring av innendørsstevner høsten 2020:

  • Stevner som til vanlig sliter med kapasitet og har mange deltakere fra mange samlag bør vurdere om stevnet kun skal være for ett eller to samlag eller utvide med flere dager.
  • På steder hvor det er kort avstand mellom skytterlagene kan lag med små baner som til vanlig har innendørsstevner med fordel gå sammen med nabolag om å arrangere ett stevne. For eksempel kan ungdommene skyte på den ene banen og senior/veteran på den andre.
  • Alle mesterskap innendørs bør gjennomføres med fortløpende finaler og gjerne på ulike baner slik det er beskrevet i punktet over.
  • Lag som pga dårlig kapasitet på bane, oppholdsrom eller lignende ikke får hatt stevne kan vurdere å gjennomføre sitt stevne som korrespondanseskyting.
  • Lag som pga dårlig kapasitet på bane, oppholdsrom eller lignende og til vanlig har stevne og som ikke har mulighet til å ha vanlig stevne denne høsten bør se på muligheten for å ha stevne kun for ungdomsskyttere fra sitt samlag/nærområde. 
  • Hos lag med innendørsbane med lite oppholdsrom for skifting og publikum kan man vurdere å droppe kiosksalg og live-visning innendørs. Et alternativ kan være å ha utendørs livevisning som «drive in kino» kombinert med utendørs kiosksalg. Skytterlaget har da en person som går utendørs fra bil til bil og selger kioskvarer som kaffe, vaffel, frukt, brus og vann. Blir . Kun elektronisk betaling. Alternativ til livevisning på storskjerm utendørs er at alle oppfordres til å se på livevisning på egen telefon/nettbrett i bilen. 
  • Hos lag med innendørsbane med lite oppholdsrom for skifting bør man vurdere om man skal kreve at skytterne kommer ferdig skiftet og f.eks. kun trenger å sette på seg skytejakka ved ankomst.
  • Hos lag med innendørsbane med lite oppholdsrom for skifting kan man vurdere om man skal sette opp god tid pr lag slik at man får tid til å skifte på standplass.
  • Generelt oppfordres det til at det denne høsten legges til rette for et godt stevnetilbud for lokale skyttere.