Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Aasen Skytterlag
i Inntrøndelag Skyttersamlag

Mer historie fra lagets 150 år

Fra protokollene kan vi stadig finne saker det er verdt å nevne. I 1894 ble det besluttet å dele seg i to avdelinger, med hver sin skytebane.

Laget deler seg i to avdelinger:
'Aar 1894 den 20de mai afholdes fellesmøde i Aasen Skytterlag på Grinddal og hvor 10 medlemmer fremmødte..............
Derefter besluttedes at laget deler sig i 2 afdelinger med hver sin bane, den øvre afdeling har sin bane på Vatn og den nedre afdeling har sin bane på Reinås'

Skytterlaget Tamb (1901 – 1908)

Grunnet uenighet i bygda og skytterlaget, ble det i 1901 opprettet et nytt skytterlag. I møteboka kan vi lese at det var møte i Gullberget skole den 8. april 1901. Det kom 3 forslag på navn; Aasguten, Aasværn og Tamb. Tamb ble valgt med 8 av 12 stemmer.
Bakgrunnen skal ha vært at Aasen skytterlag arrangerte skyting på lørdager. Den gang var lørdag arbeidsdag for 'arbeiderne', og Tamb ble dannet bl.a. arbeidere på jernbanen.

Sammenslåing i 1908:
Tamb går sammen med Aasen Skytterlag i 1908, og under medlemsmøte den 16. april 1908 ble det vedtatt sammenslåing på betingelse av at den nye banen ble lagt til Hellem. 
Fra protokollen:
'Den 16de april 1908 havde Aasen Skytterlag medlemmøde vor 10 medlemer var fremmøt.
Til behandling foreliger et anddragende fra skytterlaget Tam om at slutte sig til Aasen Skytterlag og at oprette en kommunal skytterbane felles for bægge lag. Der blev vedtat sammenslutning mod 2 stemmer, paa betingelser at bannen blev henlagt til Hellemen, og at herefter vælges 6 mand til bestyrelse, 3 fra vært lag.
Da intet andet forelåg til behandling blev mødet hævet.'