Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Halsa skyttarlag
i Nordmør skyttersamlag

Haugaskarstevnet

Årlig arrangerer Halsa skytterlag Feltstevne i Haugaskaret, med området rundt bjønnastøtta som stevnearena

Rammen omkring stevnet er de historiske hendingene på 1700 tallet med Tølløv Persons Foldals legendariske jakt etter mannbjørnen i traktene. Forskjellige figurer av bjørn er utarbeidet og nyttet. ”Minibjørnen”  benyttes ved kortere hold, mens ”storbjønn” settes opp på avstander opp til 600 m.

Det er også benyttet oppdukkende mål med ”minibjørn” som det ene holdet.

 Første Haugaskarstevne ble arrangert 19.mars 1988 og i Tidens Krav 20.mars 1988 var stevnet omtalt med følgende kommentar : ” Halsa skytterlag startet i går med et stevne i feltskyting som menes å bli årvisst. Stevnet som får navnet Haugaskarstevnet, ble vellykket i alle deler. I et fint terreng, med et utmerket opplegg, ble det en fin skytedag for de 100 skyttere som deltok i stevnet. Ola Gujord, Fosna skytterlag, ble stevnevinner med 29 treff.” Det nøyaktige deltakerantallet var 96 skyttere første året.

 Siden starten i 1988 har stevnet vært avviklet i alle år, bortsett fra i år 2000 da laget arrangerte samlagsstevnet i feltskyting i samarbeid med Valsøyfjord skytterlag. Stevnet har i de fleste årene blitt begunstiget med fint skytevær og gode isforhold på vannet.  I 2011 og 2012 var det derimot dårlige værforhold som førte til at deltakerantallet ble lavt med kun 49 deltakere i 2011 som var det laveste i stevnets historie. Rekord antall deltakere ble oppnådd i 1992 og 2013 med hele 128 deltakere.