Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Alvdal skytterlag
i Nord-Østerdal skyttersamlag

Info om tilbud som forberedelser til jakta

Kjøp deg din egen løsblink på Alvdal/Tynset Sport og du har din ega innskytingsskive

Vi ønsker at jegerne retter fokus på økt egentrening på dyrefigurer som trening foran jakta, sier Hans Sollid i Alvdal skytterlag og Ståle Samuelshaug i Alvdal JFF. På jegertreninga nå på tirsdag (29.05) blir det derfor bare trening på dyrefigurer på feltbanen. Det blir derfor ikke skyting på elektroniske skiver på 100 m denne kvelden.

På denne kvelden med skyting mot dyrefigurer, vil skuddene som inngår i opplegget denne kvelden, telle som treningsskudd, NB Bare skudd som blir skutt og registrert denne kvelden teller med i denne registreringa.

 Tips!

 -       Dette er ren treings- og innskyting, men det kan lønne seg å ta en tur innom 100m der det er satt opp dyrefigurer og rundskiver for innskyting.

 -       Her bør du kjøpe deg en innstikksblink for 100m på Alvdal-Tynset Sport og vipps har du din egen innskytingsskive. Denne kan du bruke på den skive som står permanent oppe på 100m nå.

 Også på feltbanen

 Tidligere var det den årlige jaktfeltskytinga som var det eneste organiserte tilbudet knyttet til treningsskyting for storviltjegere. Ellers var det skyting mot elektroniske skiver på 100m.

 

-       Nå gir vi et tilbud om å kunne sette ut egne rammer med dyrefigurer på feltbanen. Rammene må hentes fra inne på lerduestandplassen og settes tilbake etter bruk. Her som ellers er vi avhengige av at jegerne bruker dette slik som beskrevet slik at det ikke blir stående noe figurmateriell ute for vær og vind. Det er her mulig at et enkelt stativ kan bli stående ute permanent. Her vil det bli satt på mønepanner.