Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Røros skytterlag
Stiftet 1880

Skyteskolen vel gjennomført

I løpet av juni 2018 gjennomførte vi skyteskole for nye skyttere. Skolen gikk over seks kvelder, og foregikk på banen og i skytterhuset i Hådalen.

I løpet av juni gjennomførte vi skyteskole. Dette er et tiltak fra DFS for å gi nye skyttere en innføring i hva skyting består av. Vi utvidet det eksisterende opplegget som består av fem samlinger, til totalt sju samlinger. 

Den første kvelden var det sikkerhet som var tema. Sikker og god håndtering av våpen er en essensiell del av skytingen. Dette hadde vi fokus på gjennom hele kurset. 

På kveld to var det siktebildet som var i fokus. Hva er det perfekte siktebildet? Blinken midt i hullkornet, og framsikte midt i baksiktet.

Den tredje kvelden var temaet skytestilling. Trekk høyre fot litt opp, ligg litt på skrå bak våpenet og dann en rett linje gjennom venstre arm og bein.

Kveld fire var pust og avtrekk fokuset. Hvordan gjennomfører vi et perfekt avtrekk, og hvor lenge skal man holde pusten?

På kveld fem var det oppsummering av alle de foregående temaene.

Den sjette kvelden var det stevne gjennomføring. Her hadde vi et liksom-stevne, der alle fikk prøveå skyte et stevneprogram.

På den sjuende samlingen leide vi en minibuss og dro til Kvikne for å delta på et stevne der.