Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Militært NM i geværskyting 2012

Militært personell kjemper om kvalifisering til 10 finaleplasser i Klasse AG3 og HK416. Finaler fredag 10. august fra kl 1530.

Klasse AG3 løsnet i dag de første skuddene på den nye LS arenaen i Voss, fulgt av klasse HK416. I felten skal det først skytes Stang- og felthurtigskyting, og deltakerne blir så fraktet med busstransport til Skutle hvor grovfeltløypa er tilrettelagt. Selve feltrunden til fots er ca 1,5 km.

Dette blir en helgrønn dag i felten da deltakerne i Militært NM blir mottat av HV-mannskap (HV-09) på standplass og ute ved anviserplass. Stangskytingen er den første av tre disipliner som er tellende i Millitært NM for AG3 og HK416, etterfulgt av felt- og baneskyting. Nytt av året er at også HV-ungdom (18 år) kan delta i konkurransen.

Det blir en kamp om laveste plassiffer, for de 10 beste i begge klasser skal kjempe om tittelen Militær Norgesmester i geværskyting under finalene på fredag 10. august.

Følg med på resultatservice for Landsskytterstevnet her

Kvalifisering til finale, se plassifferoversikten her:

 

Finale:

  • Finale HK416 - Fredag 10. august - kl 1530
  • Finale AG3 - Fredag 10. august - kl 1615


Finalen skytes følgende:

  • Figur: C40
  • Avstand: 200 m
  • Skudd: 12
  • Stilling: liggende
  • Tid: 40 sek.


Militær Norgesmester i geværskyting (både AG3 og HK416) mottar Forsvarssjefens premie og Norges Forsvarsforenings verneidrettsmedalje. Mesterskapsmedaljer til de tre beste totalt. 1/3 premiering i alle øvelser – medalje i minneskytingen, standardbeger i de øvrige. Befal og menige skyter i samme klasse, men beste vernepliktige skytter inne til førstegangstjeneste, mens stevnet pågår, mottar Generalinspektørens premie og Norges Forsvarsforenings ungdomsmedalje. Ved premiering av HV-ungdom mottar beste skytter GIHVs premie og Norges Forsvarsforenings ungdomsmedalje, etter beste plassiffer total (felt, bane- og stangskyting). Beste skytter i de ulike NM-øvelsene vil bli premiert. I lagkonkurransen teller de 3 beste fra hver avdeling og vinnerlaget tildeles gavepremie fra ansvarlig HV-distrikt (HV-09 Bergenshus).

Klasse AG3 og HK416 – generelt reglement

  • I klasse AG3/HK416 kan skytteren kun benytte militært feltantrekk som skyteantrekk, og uniformen kan ikke ha noen modifikasjoner. Albuebeskyttere og skytebriller er tillatt, mens spesiell skytebekledning under uniformen ikke er tillatt. Ammunisjon som benyttes i konkurranser skal være standard utlevert ammunisjon som Forsvaret nytter.
  • Skyttere i klasse AG3 kvalifiserer for finaler i Stang og/eller felthurtig på lik linje med skyttere i de øvrige klasser. Skyttere som deltar i disse øvelsene med to våpen skal på forhånd avklare hvilket våpen som benyttes til kvalifisering for finale/skyting om trofé.
  • Skyttere i klasse HK416 kvalifiserer for finale i felthurtig på lik linje med skyttere i de øvrige klasser. Skyttere som deltar i denne øvelsen med to våpen skal på forhånd avklare hvilket våpen som benyttes til kvalifisering for finale/skyting om trofé.