Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

NM i skogsløp med skyting på Voss

NM i skogsløp med skyting går i år over to dager.

Normaldistansen i NM skogsløp med skyting arrangeres som vanlig i forbindelse med Landsskytterstevnet. Påmeldingen er allerede rekordstor!

På grunn av endret tidspunkt for årets LS, har vi sett oss nødt til å avvikle løpsdelen på to dager. 

Tidsplan for skogsløpet, tirsdag 14/8-2012:

 • Fra ca klokken 0730:
  Utdeling av startnummer ved start.
 • Start klokken 0800:
  Klasse rekrutt, eldre rekrutt og junior, samt alle militære klasser (AG3 og HK416).
  Ungdomsklassene løper en runde, de militære to runder. 
 • Ca kl. 0900:
  Premieutdeling ved målområdet.

 

Tidsplan for skogsløpet, torsdag 16/8-2012:

 • Fra ca klokken 0730:
  Utdeling av startnummer ved start. 
 • Start klokken 0800: 
  Klasse eldre junior, senior, skytterklassen (klasse 1), V55 og V65.
  V65 løper en runde, resten 2 runder.
 • Ca klokken 0930:
  Premieutdeling ved målområdet. 

 

Startlistene vil du finne på LS-sidene på www.dfs.no. Disse oppdateres kontinuerlig i løpet av LS etterhvert som feltresultatene kommer inn.

Deltakere
Det er pr 5/7 påmeldt 329 deltakere til årets konkurranse. Ønsker du å se fordelingen i de ulike klassene, kan du se her: Det er mulig å etteranmelde seg på skogsløpet fram til 17. juli ved å sende en epost til firmapost@dfs.no. Påmeldingsavgiften er fortsatt kr. 150 for alle klasser.

Opplegget
Alle utøverne vil først gjennomføre sin 30-skudds feltrunde på LS. Denne danner grunnlaget for løpsdelen av NM. For grovfelt er det ett minutt tillegg pr. bom, for finfelt 30 sekunder. Alle innertreff strykes, slik at det kun vil være treffene som teller. De med 30 treff starter først. Deretter går det ett minutt (30 sek for finfelt), så starter alle med 29 treff osv. Det vil trolig bli fellesstart til slutt for alle med 20 treff eller dårligere. Førstemann i mål vinner.

De som skyter finfelt skal løpe en forholdsvis lett løype på ca 3 km. Denne går i lett kupert terreng i området rundt Bømoen. Start og mål blir på Palmafossen idrottsplass, som ligger ved Palmafossen skule (mellom Voss sentrum og skytebanen). Kart til arena finner du her.

Senior løper to runder i samme løype som finfelt, slik at distansen blir ca 6 km for disse. Løypa går på mykt underlag, for det meste i lysløype og på traktorstier.

Klasser
I motsetning til det som er vanlig i DFS, deles alle klasser i skogsløp med skyting etter kjønn.

Klasseinndelingen på finfelt er lik den vi har ellers i DFS, med ett unntak: Det finnes ikke noen klasse V73. Utøvere i denne klassen deltar i klasse V65.

Yngste grovfelt-klasse er eldre junior. Dette er klassen for utøvere fra 18-20 år (Aftenposten). Deretter følger senior A og senior B, som er for utøvere fra 21-54 år, og V55, som er for utøvere som er 55 år og eldre og som skyter grovfelt. Det betyr i praksis at en skytter, som skyter i klasse 2-5 og som er 55 år eller eldre, deltar i V55 i NM i skogsløp med skyting. Senior A er eliteklassen, mens senior B er klassen for utøvere som ikke har topplasseringer i skogsløp eller skifelt NM de siste år. Blant kvinnene er det kun en klasse (Senior A).

Utøvere i klasse 1 skyter som kjent kun liggende, og disse vil dermed delta i skytterklassen i NM. Det er egne klasser for militært personell i klasse AG3 og HK416.

Premiering
Det blir 1/3 premiering i alle klasser. Premien er standard sølvbeger, lik det som deles ut i Stang- og felthurtigskyting (se bilde). Påmeldingsavgiften på kroner 150 går i sin helhet til å dekke standardpremier. Det er medaljer i alle ungdoms og veteranklasser i tillegg til senior og eldre junior. Klasse AG3, HK416 og Skytterklassen har ikke medaljer. 

Sølvbeger - Skogsløp med skyting