Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

HV-mannskap på opplæring

Det militære mannskapet er positive og læringsvillige.

Det blir en helgrønn dag i felten da deltakerne i Militært NM blir mottatt av HV-mannskap på feltarenaen. De har gjennomgått en intensiv opplæring i forhold til feltdisiplinene og DFS-reglement.

HV-mannskapet har ansvaret som standplass- ledere og kontrollører ute i felten. I tillegg har vi også grønnkledde i opprop og registrering ute ved hvert skyteområde.

Dette er første året all feltskyting forgår på elektronisk målmateriell ute i felten. Dermed har funksjonen som "anviser" falt bort fra mannskapsbehovet under LS. Skytterne blir nå henvist til anviserplass hvor figur og treff blir vist elektronisk via skjerm. Slik får skytterne en mer direkte og nøyaktig anvisning av hvert enkelt skudd.

Det har også vært opplæring av sivile dataoperatører som drifter stevnestyringen ute på hvert skytefelt.

Militært Norgesmesterskap i geværskyting:
Fra opprop blir skytterne fraktet med buss ut i den kapt 1 km lange feltløypa (minneskyting + 5 hold), for så bli fraktet med buss til Stang- og felthurtigskytingen som ligger i tilknyting til hovedarenaen. Feltskytingen er den første av tre disipliner som er tellende i MilNM. Det blir en kamp om laveste plassiffer etter Stang- felt- og baneskytingen. De 10 beste med lavest plassiffer i klassene AG3 og HK416 skal kjempe om tittelen Militær Norgesmester i geværskyting under finalene (kl. 1500 og 1600) på fredag 31. juli. Vi nevner at også HV-ungdom (18 år) kan delta i Militært NM.

Videre informasjon:
Innbydelse til Militært NM i geværskyting 2015
Feltøvelsene under LS 2015