Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

– Spennende pulsforsøk

Kim-Andrè Aannestad Lund i aksjon med pulsbelte. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket, Norsk Skyttertidende

Kim-Andrè Aannestad Lund skjøt militært-NM på bane med pulsbelte. Og var positivt etterpå.

Av Tom-Vegard Feltstykket, Norsk Skyttertidende


 

Skytterkongen fra 2013 på Oppdal og vinner av militært-NM for HK416 i fjor har vært med på et pilotprosjekt, der Polar har testet pulsbelte i skyting. Han sa også ja til å skyte med pulsbelte under militært-NM. Slik kunne publikum følge baneskytingen fredag ettermiddag.

– Jeg merker at jeg har noe rundt der, men det er ikke noe problem. Men man burde ta det på minst en time før skyting, som jeg gjorde i dag, forklarer 25-åringen.

Publikum fikk se at han gikk fra 105 pulsslag og ned til 74 mens han skjøt. Da han var ferdig og la ned sin HK416 spratt pulsen opp i 116.

Mer på Stang og felthurtig

– Personlig tror jeg ikke man ser de store forskjellene på oss beste under baneskyting. Det blir små variasjoner, mener han.

Imidlertid har han stor tro på at pulsmåling har større verdi på Stang- og felthurtigskyting.

– Der er det mye mer adrenalin før ild. Dessuten har jeg troen på at man lar mor eller far ha pulsbelte mens den yngre garde skyter, fortsetter han.

Litt lite skyting

Kim-Andrè Aannestad Lund er en av favorittene til å bli skytterkonge på årets LS. Han er den beste skytteren i landet med hele ni ganger 350 poeng.

– Jeg har skutt litt mindre enn jeg hadde ønsket denne sesongen. Derfor valgte jeg også for å droppe EM i skyting, sier mannen som har skutt 347,7 poeng i snitt denne sesongen. 

Dessuten har han et sterkt ønske om å lykkes på felthurtig, en øvelse han ikke har vunnet på LS.

– Det å vinne felthurtig hadde vært stort, forklarer han.

Men først skal han i ilden på finalen for HK416 senere i ettermiddag. Dit kommer de ti beste regnet ut fra plassiffer på felt, bane og Stang-skyting. Rett etter er det finale for AG3-skytterne etter samme prinsipp.

I finalen skytes det ti skudd på feltfigur, der den beste blir norsk mester.