Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Endring av baneprogrammet for klasse HK416 og AG3

Klasse HK416 skyter ikke under årets LS pga forbudet mot miljøammunisjonen

Med umiddelbar virkning endres baneprogrammet for klasse AG3 og klasse HK 416 til å inneholde kun liggende skyting.

Det vil si at klassene heretter benytter samme program som klasse 1 med tilhørende skytetider. Dette programmet vil bli benyttet ved årets Militære Norgesmesterskap i Bodø.

Endringen gjøres med bakgrunn i et ønske fra Forsvaret om kun liggende skyting i Militært NM. DFS ønsker i denne sammenheng et mest mulig sammenfallende program for Mil NM og standardprogrammet i DFS. Derfor gjøres endringen også gjeldende for DFS.

Tradisjonell knestående skyting er for mange soldater og befal en skytestilling de er lite kjent med, og som i tillegg mange finner svært så ukomfortabel. Denne skytestillingen favoriserer i alminnelighet skyttere med DFS/NSF bakgrunn, noe som gjør det vanskeligere for den militære skytteren å hevde seg. Dette er en uønsket effekt, for det er viktig at de militære klassene tilrettelegger for-, og motiverer til deltakelse for soldater og befal. Det er i denne sammenheng mange likheter mellom de militære klassene og DFS sin nybegynnerklasse for voksne, noe som gjør det naturlig å samordne programmene. Et tilbakeblikk viser da også at da AG3 klassen ble opprettet skjøt begge de sammenliknbare klassene knestående, men klasse 1 har siden den gang fått sitt program endret til kun liggende skyting.