Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Jardar Aarekol vant rekruttenes feltfinale

Jardar Aarekol vant med 42/10 fra skive 4.

Jardar Aarekol (Klepp) vant direkte i rekruttenes feltfinale med 12/10 i finalen, og sammenlagt 42/10.

Finalegrensen for klasse rekrutt var satt til 28 treff fra innledende skyting. De to finalelagene skulle skyte 12 skudd mot stående prisme, med skytetid 2 min og 20 sekunder. I siste finalag lå det 10 skyttere med 30 treff fra innledende skyting, og for disse skulle skivene anvises enkeltvis. Beste resultat fra finfeltrunden i rekruttklassen hadde Oda Løvseth (Løiten) med 30/27.

Speaker tok over og skivene ble anvist en etter en. Da vi var kommet til skive 4 og Jardar Aarekol (Klepp), ledet Taran Cecilie Bjørnsen (Drangedal) med 12/8. Anvisningen ble satt i gang, og Aarekol hadde skutt seg rett opp i tet med 12/10 på sine finaleskudd. Så var turen kommet til skive 3, med Martin By Dyrendahl (Rissa). Han måtte se at ett treff satt utenfor figuren, og ble stående med 11/8. På skive 2 lå Thomas Åsheim (Byneset). Skulle han holde unna for Aarekol, som fremdeles ledet alene. Skiven ble anvist og Åsheim skjøt godt. Treff på treff og inertreff viste seg på skjermen. Han skjøt til 12/9 bare ett innertreff bak Aarekol som fremeles var i tet. Så var turen kommet til Oda Løvseth (Løiten). Hun var den eneste som nå kunne gjøre noe med resutatlista, og kjempe om tittelen. Også hun skjøt fantastisk godt, men 12/9 holdt ikke i forhold til Jardar Aarekol, som hadde skutt seg helt til topps i rekruttenes feltfinale.

Thomas Åsheim og Oda Løvseth måtte da ut i en omskyting om andre og tredjeplass. I denne duellen kom Thomas Åsheim best ut og kapret 2 plassen i mesterkapet. Oda Løvseth sikret seg en god tredje plass.