Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Finfeltfinalen i klasse V65 ble vunnet av Magne Bøklep.

Magne Bøklepp vant V55 med 42/12.

Magne Bøklep vant finfeltfinalen for V65, med 12/12 i finalen.

Det har vært god skyting av klasse V65 på årets LS. Hele 33 skyttere hadde 30 treff etter innledende skyting. Dermed gikk finaleggrensen på 30 treff i år. I finalen skulle det skytes 12 liggendeskudd på stående prisme, med en skytetid på 2 minutter og 20 sekunder. Alle 33 skytterne kunne vinne og V65 skyttere har vist gode ferdigheter med gode poengsummer i hele år. Men, for å lykkes på LS skulle det vise seg at man måtte ha 12/12 i årets finaleskyting.

Odd Kolsrud (Begnadalen) inntok skive 1 lørdags morgen. Kolsrud har hatt en meget god sesong både på felt og bane i år og innledningsvis fikk han 30/28. Skive 2 var belagt av Magne Bøklep (Sunndal) med 30/27 og på skive 3 lå Erik Jødahl (Blaker) med 30/26.

Det ble foretatt felles anvisning til og med skive 10-33. På skive 16 lå Harald Jensen (Lyngdal) som fikk anvist 12/11 og gikk opp i en foreløpig ledelse. Ledelsen skulle holde seg frem til skive 5. Her lå Gudmund Røsdal (Mosjøen). Speaker tok over og Røsdal kopierte Jensen med 12/11, og dermed var det delt ledelse i tet. Nestemann ut var Erik Jødahl. For å lede alene måtte Jødahl skyte 12/12, men anvisningen viste at Blakerskytteren måtte med ett skudd i yttertreffet. Dermed var det 3 skyttere med 12/11 i tet. En spent Sunndal-skytter på skive 2 ventet på anvisning. Speaker tok over, og skuddene satt, det ene etter det andre, midt i figuren. Bøklep endte på 12/12 og satte press på Odd Kolsrud på skive 1. De tre skytterne bak Bøklep, måtte ut i en omskyting om eventuelt en 2. plass eller 3. plass. Alt skulle bli avgjort av skytteren på skive 1, Odd Kolsrud.

Speaker tok over og Kolsrud fikk anvisning, og begynte med to innertreff. På det tredje skuddet kom yttertreffet og Bøklep kunne heve armene i været over å ha vunnet finalen i felt for klasse V65. Meget sterk prestasjon.

Seieren var sikret, men det måtte en omskyting til for å kåre 2. plassen og 3. plassen. Jødahl, Jensen og Røsdal gjorde seg klare. Det skulle vise seg at Jødahl skjøt best, og sikret 2. plassen foran Jensen og Røsdal.