Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

NM i skogsløp med skyting

Skogsløp med skyting - Normaldistansen - Torsdag 4. august

Vi har nå lagt ut løypekart med høydekurver. Se artikkel for mer informasjon.

Skytedelen vil være feltskytingene på LS. Deretter vil det bli arrangert en egen løpsdel etter “Gunder-metoden”. De som har 30 treff starter først, deretter de med 29 treff osv. Førstemann i mål vinner. Løpet og kåringen av norgesmesteren vil foregå torsdag morgen/formiddag. Det er mulig å etteranmelde fram til 10/7.

Tidsplan for skogsløpet, torsdag 4/8-2011:

  • Start klokken 0800: Klasse AG3, V55 og Skytterklassen (klasse 1)
  • Start klokken 0900: Rekrutt, eldre rekrutt, junior og V65
  • Start klokken 0945: Senior A og B og eldre junior


Premieutdeling for alle klasser vil finne sted ca klokken 10.30.
Utdeling av startnummer vil være ved start fra klokken 07.30.

Startlistene vil du finne på www.dfs.no. Disse oppdateres kontinuerlig i løpet av LS etterhvert som feltresultatene kommer inn.

Deltakere
Det er påmeldt 223 deltakere til årets konkurranse. Det er dessverre ikke lenger mulighet for etteranmelding.

Opplegget
Alle utøverne vil først gjennomføre sin 30-skudds feltrunde på LS. Denne danner grunnlaget for løpsdelen av NM. For grovfelt er det ett minutt tillegg pr. bom, for finfelt 30 sekunder. Alle innertreff strykes, slik at det kun vil være treffene som teller. De med 30 treff starter først. Deretter går det ett minutt (30 sek for finfelt), så starter alle med 29 treff osv. Det vil trolig bli fellesstart til slutt for alle med 20 treff eller dårligere. Nøyaktig hvor mange treff man må ha for å bli med i “oppsamlingsheatet”, avhenger av hvor godt deltakerne skyter, og avgjøres i god tid før start.

De som skyter finfelt skal løpe en middels hard løype på ca 3 km. Denne går i lett kupert terreng på Bestemorenga med en høydeforskjell på 95m fra høyeste til laveste punkt. Senior løper denne runden to ganger, slik at distansen blir ca 6,4 km for disse. Start og mål vil være på hovedarenaen. Løypa går på mykt underlag, for det meste i lysløype og på traktorstier. Løypekart med høydekurver finner du her.

Klasser
I motsetning til det som er vanlig i DFS, deles alle klasser i skogsløp med skyting etter kjønn.

Klasseinndelingen på finfelt er lik den vi har ellers i DFS, med ett unntak: Det finnes ikke noen klasse V73. Utøvere i denne klassen deltar i klasse V65.

Yngste grovfelt-klasse er eldre junior. Dette er klassen for utøvere fra 18-21 år. Deretter følger senior A og senior B, som er for utøvere fra 22-54 år, og V55, som er for utøvere som er 55 år og eldre og som skyter grovfelt. Det betyr i praksis at en skytter, som skyter i klasse 2-5 og som er 55 år eller eldre, deltar i V55 i NM i skogsløp med skyting. Senior A er eliteklassen, mens senior B er klassen for utøvere som ikke har topplasseringer i skogsløp eller skifelt NM de siste år. Blant kvinnene er det kun en klasse (Senior A).

Utøvere i klasse 1 skyter som kjent kun liggende, og disse vil dermed delta i skytterklassen i NM. Det er egne klasser for militært personell i klasse AG3.

Premiering
Det blir 1/3 premiering i alle klasser. Premien er standard sølvbeger, lik det som deles ut i Stang- og felthurtigskyting (se bilde). Nytt av året er at det er medaljer i alle ungdoms og veteranklasser i tillegg til senior og eldre junior. Det er nå bare i klasse AG3 og Skytterklassen det ikke er medaljer.

Sølvbeger - Skogsløp med skytingPåmeldingsavgiften går i sin helhet til å dekke standardpremier.