Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Pål Øyvind Ørmen vant NM i felthurtig

Pål Øyvind Ørmen med bestetid fra innledende 7,87 og bestetid i finalen med 7,32

Pål Øyvind Ørmen (Råde) med oppvisning i felthurtigteknikk i finalen. Han brukte kun et ekstraskudd på seks gjennomføringer, og hadde flere bestetider. En verdig vinner av NM i felthurtigskyting.

Sola skinte fra en skyfri himmel, og la en fin ramme rundt arrangementet. Men, det var en god trekk i vindkastene og sola stod rett i mot skytterne. Speakerteamet med Tor Idar Aune i spissen hadde regien på felthurtigfinalen, og sørget for god stemning både blandt publikum og hos skytterne.

Fra innledende skyting hadde 16 mann kvalifisert seg til årets finale i felthurtigskyting. Her skulle man treffe tre mål i ulike vinkler og ulike avstander, på kortest mulig tid. Utgangstillingen er stående, og foten ved gevær. Ildkommandoen styres av standplassleder, og ild er erstattet med en startpistol. Her gjelder det å være kjapt nede, finne sitt mål og samtidig skyte kontrollert. Er svært krevende kombinasjon som krever trening, teknikk og god flyt.

De 16 som hadde kvalifisert seg til finalen var:

1 Pål Øyvind Ørmen Råde 5 7.87
2 Jon Nordvik Surnadal 3 7.96
3 Idar Moen Malmefjorden 4 7.98
4 Harald Tandberg Søndre Modum 5 8.04
5 Geir Finstad Blaker 5 8.09
6 Magne Strømme Bergen 4 8.28
7 Knut Sigurd Totland Bromma 5 8.37
8 Thomas Klungnes Nesjestranda og Skaala 2 8.51
9 Tor-Einar Ysland Bodø Østre 3 8.53
10 Per Jarle Kristiansen Asker 5 8.54
11 Bjarne Sollesnes Jondal 4 8.57
12 Vegard Aune Rissa 4 8.58
13 Arne Engevik Stord 5 8.64
14 Roy Håkstad Lakselvdal 4 8.72
15 Ivar Fivelstad Sunnylven 5 8.74
16 Emil Kulusveen Åmot J 8.77

 

Vi kan nevne at Emil Kulusveen, som ble slått ut av Pål Øyvind Ørmen i første duell, kom inn i finalen etter omskyting, som første junior felthurtigfinalen noensinne.

Det skytes etter duellprinsippet, og skytteren med svakest tid er ute av konkurransen. Etter at 16 mann hadde skutt stod vi igjen med åtte mann, og disse åtte skulle bli fire.

I semifinalen ble Per Jarle Kristiansen slått ut av Idar Moen , som da gikk videre til finalen. I den andre semifinalen slo Pål Øyvind Ørmen ut Harald Tandberg. 

Dermed var det klart for finale mellom den erfarne feltskytteren Pål Øyvind Ørmen og Idar Moen. Den beste av tre dueller står alene på topp som vinner av felthurtigskytingen.

Første ildkommando, og startskuddet smalt. Begge var kjapt nede, og de to fulgte hverandre. Men, igjen drar Ørmen i fra, med god rytme og treff på hvert skudd. Ørmen gikk seirende ut i første duell som ble en kamp om tiendelene. 8,20 på Ørmen og 8,77 på Moen.

Andre ildkommando, nytt startskudd. Igjen er begge kjapt nede, og første figur detter for begge. Skudd nummer to, og begge bommer på figuren Dette var Ørmens første bomskudd på samtlige gjennomføringer. Tredje skudd, og skiva faller for Ørmen, så langholdet og figuren faller. Da Moen ikke greide å stoppe klokka denne runden, var seieren et faktum for Pål Øyvind Ørmen.

Pål Øyvind Ørmen - Norgesmester i felthurtigskyting 2011

 

 

Her kan du følge utviklingen i felthurtigfinalen.