Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Landsskytterstevnet

Geir Hauge er Stangmester

Geir Hauge lå an til en kanonserie, med 14 treff på langholdet og 13 treff på kortholdet, med forkiling.

Geir Hauge (Mælum) stod for en fantastisk prestasjon da han med forkiling sikret seg omskyting om tittelen, med Trond Gidje (HV-08 Agder og Rogaland).

 

Et skikkelig høytrykk la seg over Bodø denne fredagen, og det ble god sommertemperatur opp mot 25 grader. Motsolen ble en utfordring for skytterne, men stemningen var på topp, både hos skytterne og publikum.

I Stangfinalen skulle det skytes flest mulig treff på to ganger 25 sekunder mot to forskjellige hold. Hold 1 var  langholdet hvor en ¼ figur, såkalt kvarten, stod på 240 meter. Hold 2 var småen på 130 meter. 16 skyttere var kvalifisert til finalen, med en god blanding av AG3-skyttere og Sauer-skyttere. Speaker, Tor Idar Aune ladet opp sammen med publikum med musikk og innblikk fra tidligere skyting.

Etter at alle hadde skutt det første holdet, var dette stillingen:

Geir Hauge (Mælum) - 14 treff
Trond Glidje (HV-08 Agder og Rogaland) - 12 treff
Per Hammersbøen (Hovet og Hol) - 11 treff
Nils Tormod Mælen (Lonås) - 10 treff
Leif Rinde jr (HV-08 Agder og Rogaland) - 10 treff
Simon Østvold (HV-09 Bergenhus) - 9 treff
Hans Kristian Wear (Styrvoll) - 9 treff
Engebret Mjøseng (Sigdal) - 9 treff
Harald Tandberg (Søndre Modum) - 8 treff
Stein Hugo Berntsen (HV-16 Nord-Hålogaland) - 7 treff
Lars David Øvrum (Ullensaker) - 7 treff
Peter Sørli (Greipstad) - 7 treff
Rune Seim (Seim) - 6 treff
Tor Olaf Sangvik (NROF Kristiansand) -6 treff
Kjell Johansen (HV-12 Trøndelag) - 5 treff
Torfinn Johnsen (Bø (Vesterålen)) - 4 treff

Så skulle det skytes enkeltvis mot kortholdet. Det er på dette holdet de fleste Stangskytterne kan yte maksimalt, og øker både tempo og antall treff. Her er det vinn eller forsvinn, for som oftest ligger det en like kjapp, om ikke kjappere skytter rett ved siden av. Det var en AG3-skytter og tre Sauer-skyttere i tet. Førstemann ut var Nils Tormod Mælen, han visste at han måtte satse for å ta igjen Glidje og Hauge på de to første skivene. Mælen endte opp med 13 treff på kortholdet. Nestemann var Hammersbøen som hadde ett treff bedre enn Mælen etter langholdet. Men det ville seg ikke helt i dag og han endte opp med 11 treff og 22 sammenlagt. Tredjemann ut var Trond Glidje med sin AG3. Glidje har mange stangfinaler bak seg og er tidligere Stangmester (Lesja 2005). Glidje lå to treff bak Hauge, og måtte øke tempoet på kortholdet. Han skjøt 15 treff, og 27 treff sammenlagt. Alle ventet spent på skive 1, Geir Hauge, og hvilken kapasitet han hadde med sitt Sauer-gevær. Kommandoen kom, rytmen og treffene gikk inn som ventet. Med kun sekunder igjen av skytetiden fikk han ladekluss og måtte ta ned børsa fra skulderen. I dette øyebliket hadde han 12 treff og det nærmet seg stans. Kampen mot klokka begynte, og et sukk gikk blant publikum, men i de siste sekundet fikk han skutt to skudd, hvor av ett ble treff. Dermed stod Hauge og Glidje likt og en omskyting måtte til. Sauer mot AG3, en perfekt avslutning av Stangfinalen.

Langholdet skjøt de samtidig, og begge kjente nok trykket da de nå skjøt om tittelen. Med 9 treff på Hauge og 4 treff på Glidje, fikk Hauge et solid overtak før siste skyting. Det siste holdet skulle skytes enkeltvis, og Glidje var førstemann ut. Skytingen startet og Glidje gikk for seier. Anvisning viste 13 treff. Hauge kunne dermed ”safe” inn 9 treff for å vinne. Siste kommando startet og tavla viste 11 treff. Seieren var sikret og Hauge får sitt første napp i A-pressens vandrepremie og blir tildelt Oberst Georg Stangs minnemedalje.

 

 

 

Geir Hauge fra Mælum ble Stangmester på LS i Bodø.

 

 

Her kan du følge utviklingen i Stangfinalen.