Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Ungdomsarbeidet

Det frivillige Skyttervesen legger mye ressurser i sitt ungdomsarbeid. På alle ledd i organisasjonen finner du ungdomsuvalg som har ansvaret for å administrere og lede ungdoms- og rekrutteringsarbeidet. Det er de lokale skytterlagene som aktivt rekrutterer nye skyttere og har kontakt med lokalmiljøet.

Ungdomsutvalget i skytterlaget sørger at de unge får prøve seg på skyttersporten i en trygg ramme hvor sikkerhetsrutinene er det viktigste i opplæringen. Flere lag har etter hvert begynt å arrangere egne skyteskoler hvor de unge får både teoretisk og praktisk opplæring i skyting.

I tillegg til skytingen legges det til rette for sosiale aktiviteter. Det frivillige Skyttervesen er en breddeorganisasjon, og ønsker at flest mulig skal trives i organisasjonen. Kjerneord som tilhørighet, samhold og miljø står sterkt i ungdomsarbeidet. Når skytterne ønsker å konkurrere utenfor skytterlaget, sørger de også for at det blir organisert turer til større skytterstevnet.

Hvert år arrangerer skytterlagene «Skytingens Dag». Der er det mulighet for alle til å komme på skytebanen å få prøve hva skytesporten har å tilby. Det arrangeres uhøytidelige konkurranser og lagskytinger der skytterlagets medlemmer står for veiledning og instruksjon. «Skytingens Dag» er en familiedag hvor det legges stor vekt på å vise fram det unike skyttermiljøet.

DFS har ca. 13 000 rekrutteringsskyttere.