Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Gjør treningene morsomme!

Samarbeidsskyting er kun én av mange øvelser i øktarkivet.

For noen skyteskole-deltakere kan overgangen til vanlig trening bli kjedelig. Her er løsningen!

For mange skyteskole-deltakere så kan overgangen fra skyteskole til ordinær trening i ungdomgruppa bli en liten nedtur. Skyteskolene som gjennomføres rundt omrking i landet følger ofte det foreslåtte opplegget og tar utgangspunk i teori og ulike øvelser som gjennomføres på standplass.

Når skyteskolen er over og den vanlige treningen starter er det ofte 25-skudd pluss prøveskudd som er treningsopplegget hver uke. Dette blir i lengden kjedelig for en ungdomsskytter!

Løsningen finnes!

Her på dfs.no finnes det nemlig et eget arkiv med forslag til en rekke øvelser som kan benyttes på ungdomstreningene. Dette er både øvelser som trener skyteteknikk spesifikt og morsomme øvelser som gjør treningene spennende og varierte. 

Øktarkivet

På www.dfs.no/oktarkiv finner du en rekke øvelser som passer perfekt å benytte i ungdomsgruppa. Det oppfordres til å innføre ulike øvelser som regelmessig innslag på ungdomstreningne. Dette gjør treningenemer varierte og mer morsomme, og skaper økt motivasjon. 

Har du øvelse som ikke ligger i øktarkivet? Send den til ungdomskonsulent Ola Fjuk-Herje slik at den kan komme til nytte for flere skytterlag.

 

Gå til øktarkivet her!