Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Sett krav til foreldre og foresatte!

Et godt tips under skyteskolen er å sette krav til at foreldrene også må møte opp!

Et spørsmål som ofte stilles i forbindelse med skyteskole er hvordan man skal få deltakerne til å fortsette etter skyteskolen. Her er det mange som erfararer at foreldrene har en nøkkelrolle. 

1. Krav til oppmøte

Mange lag opplever at det å sette krav om at minst én av de foresatte er med under hele skyteskolen er avgjørende for at deltakeren skal bli en aktiv skytter også etter skyteskolen.

Til ettertanke: Ungdom 1 blir sluppet av og hentet ute på parkeringsplassen hver treningskveld. Ungdom 2 har hver gang med seg en av foreldrene på treningen.

-Hvem av ungdom 1 og ungdom 2 tror du er aktiv skytter lengst? 

2. Inkluder og legg til rette

Når dere har foreldrene med på skyteskolen så bør dere også legge til rette for at de skal trives. Inkluder de gjerne på stanplass ved f.eks. fylling av magasiner. Det er også en god idé å ha livevisning og en kaffekanne på bordet mens deltakerne er på standplass og skyter.

Skap et godt miljø under skyteskolen og legg til rette for at foreldrene blir kjent med hverandre - og ikke minst med dere som arrangerer skyteskolen. 

3. Informer 

Ta alltid en avslutning hver kveld hvor både deltakere og foreldre/foresatte er samlet. Informer om hva som skjer videre i skyteskolen, og ikke minst hva som skjer etter at skyteskolen er ferdig. 

 

Kort sagt:

Sett krav til at også foreldrene må møte opp skyteskolen.