Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skyteskole i Inderøy - kveld 4

Sjekk hva Inderøy skytterlag gjorde på fjerde kveld av skyteskolen.

Høstferien er over og kveld 4 er gjennomført. Hovedfokuset for kvelden var avtrekk og pusting. Ved å først forklare de ulike fasene i avtrekket var det enkelt å vise det gjennom "instruktørfingeren" etterpå. Instruktørene forklarte underveis mens hver enkelt fikk kjenne et perfekt avtrekk. Denne teknikken er presis og viktig for at ungdommene forstår hva de ulike "fasene" består av.

Det viktigste vi hadde fokus på var trykkpunkt og ettertrykk. Også her er det viktig å være tålmodig og nøye, noe som ungdommene ser virkningen av etterhvert. Pustinga prøver vi å være mer obs på, slik at vi kan implementere pusteteknikken i skytinga. Teknikken prøver de å finne ut av selv, slik at de kjenner hva som passer dem best - vi er jo alle ulike! Instruktørene poengterte her at "øvelse gjør mester!".

Ellers så ser vi at i løpt av kveld 4 i skyteskolen begynner det å skje store forandringer hos ungdommene. Alt begynner å falle litt på plass, og de klarer selv å sette ord på hva de gjør riktig og galt. Vi avsluttet på standplass med "gult kort", da det var et sterkt ønske fra ungdommene.

Ina Røvik Tønne, Ungdomsleder i Inderøy skytterlag