Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Ungdom som instruktører

Lismarken skytterlag har hatt stor suksess ved å la deres ungdommer arrangere skyteskole.

Det er mange lag som arrangerer skyteskole denne høsten. Lismarken skytterlag har valgt å gjøre en vri som har vist seg å gi gode resultater.

Brev fra Lismarken:

Lismarken skytterlag i samarbeid med Åsheim og Brumunddal gikk i fjor sammen om felles stevne. I forbindelse med dette søkte vi om støtte fra blant annet Hedmark Fylkeskommune. De syntes arrangementet satte Ringsaker på kartet og ønsket å støtte oss, en forutsetning var at vi benyttet unge/ungdommen i så vel organisasjonen som på selve gjennomføringen. Ungdommen utførte de mange oppgaver ifm med stevnet, og dette på en fremragende måte.

Ungdom som instruktører

Når vi nå bestemte oss for å arrangere skyteskole dro vi nytte av den erfaringen Ringsakertreffen hadde gitt oss. Ungdommen blomstrer og vokser når dem blir gitt oppgaver og tillitt. Det skaper engasjement og resultater. Vår ungdom stilte villig opp på planleggingsmøter, øvde på presentasjon til oss voksne i forkant og tok ansvar. Jørgen Brukstuen (17) er hoved foreleser med bistand fra Agnes Christophersen (12), Sander Harildstad (15) og Ole Brukstuen (18). Vi erfarer at ungdom skjønner ungdom bedre i en slik læringssituasjon. I tillegg til ungdommen støtter ungdomsleder Anders Brukstuen og Arne Erik Christoffersen opp og er med som praktikanter. 

Alle foreldre har vært på skytterhuset hele tiden mens skyteskolen har vært gjennomført, Kristin Christophersen (leder) og Christian Harildstad (nestleder) har informert de foresatte om alt fra sikkerhet til www.dfs.no og alt det sosiale vi deltar på i løpet av året.

Vi har benyttet DFS sitt opplegg for skyteskolen.

Siste kveld avsluttes med 25 skudd program samt pizza og brus. I tillegg vil deltakerne få medalje, diplom og Skyteskole T-skjorte.

Hilsen Lismarken skytterlag.

 

Noen av deltakerne: