Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Feltinstruktørkurs 2019

Feltinstruktørkurset har en god kombinasjon av teori, innskyting og konkurranser

Har du lyst til å utvikle lagets feltkultur og ferdigheter? Da er feltinstruktørkurset noe for deg. Påmeldingen åpner medio juni 2019.

Meld deg på kurset i 2019 her.  


Formål

Utdanne skyteinstruktører til DFS med videregående kunnskap om feltskyting, slik at de kan være instruktører ved kurs og samlinger i grovfeltskyting i regi av lag, samlag og kretser.

Neste kurs:

Arrangeres 20.- 22. september i Skjelstadmark.

Deltakere

Forutsetningen for å kunne delta er at man har en viss erfaring som grovfeltskytter og instruktør. I tillegg skal deltakerne stille seg positive til å være instruktører ved feltkurs arrangert i samlagsregi for noen år framover. Det er ikke krav til at man er valgt eller oppnevnt som samlagsinstruktør. Avhengig av lokalisering har kurset begrenset med elevplasser.

Påmelding

Det er begrenset med elevplasser på kurset, normalt mellom 20 - 25. Ved flere påmeldinger enn elevplasser vil Skytterkontoret foreta en prioritering basert på behov i samlagene. Påmeldingsfristen er 22. august 2019. 

Reise og opphold

Reise til og fra kurset dekkes etter gjeldende satser. Flybilletter bestilles av Skytterkontoret. Opphold under kurset dekkes av DFS. Det serveres frokost, lunsj og middag under kurset. For elever som kommer med fly blir det koordinert frammøte til Gardermoen for fellestransport til kursstedet.

Ammunisjon

DFS stiller med feltammunisjon for den praktiske skytingen under kurset (begrenset utvalg). De som ønsker å benytte egen eller hjemmeladet ammunisjon må medbringe 150 patroner.

Utstyr

Deltakerne skal medbringe våpen i grovkaliber og relevant skytterutstyr. Vesentlige deler av kurset foregår utendørs, slik at bekledning for å kunne være ute og å bevege seg i terrenget er påkrevet. Personlig våpen demonteres og klargjøres for feltskyting under kurset, som en del av den praktiske undervisningen.

 

Informasjon om kurset i 2019:

Studieplan

Program