Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Husk dugleiksmerkeskytingen

Dugleiksmerket er skyteportens viktigste utholdenhetsmerke

Et enklere program og moderate merkekrav gir muligheter for voksenrekruttering.

Dugleiksmerkeskytingen har lange tradisjoner i DFS. Selv om deltakelsen de siste år har gått en del ned, er denne skytingen fortsatt et viktig element i arbeidet med voksenrekruttering. Aktuelle målgrupper for rekruttering er nybegynnere, tidligere skyttere som har skutt til merket for noen år siden, jegere, personell fra Forsvaret, Politiet osv. For den utholdene er merker, stjerner, statuett, fat, skjold og diplom nivå man etter hvert kan oppnå. Se Skytterboka pkt 12.210. 

Merkekravene er moderate, og ungdomsskyttere kan derfor gjerne også prøve seg på 2/300m. Det er i tillegg egne merker og merkekrav for ungdomsskyttere på 100m

Det oppfordres til å benytte Dugleiksmerket til å få med skyttere som normalt ikke legger turen om skytebanen. En forseggjort og offensiv invitasjon eller publisering, samt en sosial ramme på skytebanen, kan være en god insvestering i rekrutteringsarbeidet. Kan man i tillegg tilby våpen, ammunisjon og ei skytejakke til utlån vil terskelen for å stille opp være vesentlige lavere.