Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Jenter på kurs i Stang og felthurtig

Tolv lærevillige jenter i alle aldre benyttet første dag av nord-norsk mesterskap i skyting i Røvassdalen til å spesialtrene på Stang og felthurtig.

På bildet er det Ida Kristiansen fra Gildeskål som tørrtrener innendørs før jentene fikk prøve seg med gjennomføringer utendørs. Flere av jentene viste at de hadde ”tjuvtrent” og viste allerede gode resultater. Men selv de som var nybegynnere ga uttrykk for at dette var gøy og at de ville trene videre.

June Jørgensen fra Falken var kjappest på felthurtigskytingen med 9,9 sekunder, mens Maren Galguften Lunsæter (eks Lonås) som nå skyter for Tromsø, nådde 20 treff på Stangen.

Med dyktige instruktørkrefter fikk jentene en innføring som ga mersmak. Felthurtigvinneren fra Evje i 2009, Kurt Eirik Bekkevold, var hovedinstruktør under kurset, men hadde gode støttespillere i regjerende norgesmester i felt, Børre Pedersen fra Lakselvdal og Silje Iversen fra Storfjord som selv har deltatt i det lokale ”Stang Inn-prosjektet” i flere år..

DFS har etter søknad mottatt ekstra støtte fra Forsvarsdepartementet til å gjennomføre et opplæringstilbud innen Stang- og felthurtigskyting, spesielt for kvinner i DFS og Forsvaret. Kursene blir arrangert landsdelsvis og er samordnet med større stevner i regionen.

Kursene som mer direkte har til hensikt å inspirere kvinnelige skyttere til å konkurrere med gutta om en plass i LS-finalene på Stang og felthurtig, fortsetter i Midt-Norge, Sørlandet og Vestlandet 5. juli og på Østlandet 6. juli.