Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Fin samling for skifeltutøvere

Ivrige skifelt og skogsløputøvere var samlet på Dombås for å forberede ny skifeltsesong. Både fysisk trening og innskyting sto på programmet.

For første gang på flere år ble det i helgen arrangert en samling for skifelt og skogsløputøvere. Heimevernets skole- og kompetansesenter på Dombås var basen for samlingen, som gikk fra fredag til søndag.

Fredagen gikk med til fysisk trening i kunstsnøanlegget på Dombås skistadion, samt teori om feltskyting. Samtidig var det også satt av tid til tilpassing og klargjøring av våpen. 

Lørdag var det først litt fysisk trening, deretter en lang økt på skytebanen med innskyting, avstandsbedømmelse og måling av utgangshastighet for beregning av kulebane. Etter middag var det teori med teknikk i klassisk langrenn, før kvelden ble avsluttet med en treningsøkt.

Søndag var den store konkurransedagen med skogsløp med skyting mot ukjente hold. Opplegget ble imidlertid noe forenklet ettersom en kraftig vind blåste ned et par av skivestativene. Vinden gjorde også sitt til at det var vanskelige skyteforhold, og utøverne fikk virkelig prøvd sideskruen. Uansett var dette en fin og nyttig samling for deltakerne.

På bildet øverst skyter Heidi Skaug fra Isfjorden og Åndalsnes, mens Trygve Aaland Tryggestad fra Sunnylven gjør seg klar til sin skyting.

På bildet under tester Linda Skjeflo utgangshastigheten på sin feltammunisjon.