Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Skyting med HV-ungdomsledere

Jens Pettersen fra DFS orienterer elevene om samarbeidet mellom Forsvaret og DFS

Etter invitasjon fra HV har DFS gjennomført en dags skytetrening og instruktørutdanning med 10 elever på HV-ungdomslederkurs.

Dette er tredje gangen DFS støtter ved et slikt kurs som holdes i regi av HV-01 på Rygge, men som samler elever fra hele landet. På kurset gis elevene primært opplæring og egentrening i grunnleggende skyteteknikk, men dette skjer i kombinasjon med at de får råd og tips om instruktørrollen.

HV og DFS samarbeider om aktivitetsutveksling mellom HV ungdom og ungdomsskyttere i DFS. Dette har vist seg svært populært der det er gjennomført, og da særlig for våre ungdommer. Slike opplegg er noe flere bør prøve å få til!

Skyting er en viktig aktivitet for HV ungdommen, men mange steder mangler man en enkel tilgang til anlegg og materiell. Her kan virkelig skytterlagene bidra gjennom å tilby trening og instruksjon på temadager, treningskvelder eller skyteskole. Skytingen bør foregå med lagsvåpen i kaliber .22, enten innendørs på 15m, eller utendørs på 100m. Dette er en vinn - vinn situasjon for både HV og DFS.