Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Feltinstruktørkurs

Deltakerne sjekker ivrig egen innskyting

21. - 23. november arrangerte DFS feltinstruktørkurs for 24 elever fra hele landet.

Kurset var helt fullt med deltakere fra vel 20 samlag. Kurset gikk på Sigdal skytterlags bane mot tilnærmet samme opplegg som ble benyttet i fbm. landslagssamlingen tidligere i høst.

Målet med kurset er å utdanne instruktører som kan ta spesielt tak i grovfeltskytingen, slik at det gis et grunnleggende opplæringstilbud i regi av samlagene til nye skyttere i denne viktige displinen for DFS. For å nå målsetningen ble elevene først gitt en teoretisk innføring før teorien ble prøvet ut i praksis etterpå. Vel 120 figurer på forskjellige avstander ut til 475 ga elevene god gode muligheter for å sjekke knepptabeller og tabeller for avstandsbedømmelse. Instruktører ved kurset var Jens Pettersen, Bjørn Trudvang, Morten Eken og Engebret Mjøseng. Kurset ble avsluttet med en internkonkurranse med hold fra 200 - 460m under realtivt krevende feltforhold med mye snø i lufta.

Deltakerne har gitt gode tilbakemelinger på kursopplegg, innhold og det administrative. Det legges opp til å arrangere et tilsvarende kurs i 2016. Alle presentasjoner benyttet under kurset vil bli gjort tilgjengelig i VK samlag/VK skytterlag om kort tid.