Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Synlighet i media

Skriver aldri lokalavisa om dere? Gjør noe med det!

Av Skytterkontoret

Det kan være lett å klage på mangelfull dekning i lokalpressen. Dette har dere imidlertid stor mulighet til å gjøre noe med selv. Det første dere bør gjøre er å sende terminlista deres til det lokale media før sesongen. Følg opp dette med en telefon til sportsredaksjonen hvor du spør om de har mottatt terminlista. Invitér gjerne avisa på et av de kommende arragenmentene og si at de skal få all hjelp de trenger. 

 

Gjør det selv

Ofte vil dere oppleve at det lokale media ikke prioriterer deres arrangement til tross for at dere har tatt kontakt. Dette kan komme av mange grunner, men bunner ofte i ressursmangel. Hvis dette er tilfellet kan dere selv gjøre en jobb for å lette arbeidet på journalistene.

Mange lokalaviser stor pris på at skytterlag selv sender inn bilder og tekst. Dette trenger ikke være mange ord, og bildene kan være tatt med mobiltelefon. Ofte holder det bare å skrive noen linjer om hvem som vant og hvor mange deltakere det var. Hvis du i tillegg har telefonnummer til vinneren eller en annen skytter av lokal interesse så er dette til stor hjelp for journalisten.

Se på det som en viktig del av av dugnadsarbeidet i skytterlaget!

Eksempel på nyhetssak hvor skytterlaget har bidratt med tekst og bilder selv: