Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Arranger skogsløp!

Foto: Stine Granlund.

Skogsløp med skyting er en morsom variant av feltskyting - prøv det!

Dato: 12. jun 2018

Av utdanningsavdelingen, Skytterkontoret.


Vi oppfordrer alle skytterlag til å ta utfordringen om å arrangere skogsløp med skyting nå i sommer. Dette er en morsom gren i DFS og det er enkelt å gjennomføre.  

Slik gjør dere:

For lag som ikke har prøvd dette før anbefales det å gjøre det enkelt første gang. Arranger sprint på skytebanen. Finn en passe lang runde på skytebanen og 100 meteren som skytebane.

Våpen og ammunisjon bør ligge på standplass. På den måten blir også sikkerheten ivaretatt på best mulig måte.

Man kan ha like mange deltakere som skivekapasiteten på banen. Er det flere deltakere, deles de inn i puljer. Skytingen kan foregå mot feltfigurer, men for de fleste vil det være enklest å bruke de vanlige elektroniske baneskivene. 8, 9 og 10 kan for eksempel være treff, mens 7 og dårligere blir bom. Hvilke verdier som gir treff og bom står dere imidlertid fritt til å velge selv. 1 bom = 1 strafferunde eller ett tilleggsminutt. 

Les mer her:

Last ned detaljert forslag til gjennomføring her.

 

Dette er gøy!

Sjelden er det så mye latter og glede på skytebanen som når det arrangeres skogsløp med skyting. Skogsløp med skyting er en veldig engasjerende, spennende og ikke minst morsom gren.

Og det fenger både gutter og jenter i alle aldre. Det spiller liten rolle om du er i god eller dårlig fysisk form.

Vi har alle de samme utfordringene, nemlig å skyte med høyere puls. Ofte er det ikke den med beste løpstid som vinner. Skytingen teller mye, så her kan nesten hvem som helst stikke av med seieren.

Aktivitetskonkurransen

Alle skytterlag som deltar får pengepremier. Vinnerlaget får 8 000 kroner, 2. og 3. plassen får 3 500 kroner. Resterende lag vil dele 50 000 kroner (maks 1500 kroner pr lag). I tillegg trekkes det ut to heldige lag blant alle skytterlagene som deltar. Disse to skytterlagene vinner 5000 kroner hver.

Les mer om det her.

Foto: Stine Granlund.