Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Første gang på LS?

Skal du delta på Landsskytterstevnet for første gang? Da må du lese her!

Hvert år det mange skyttere som deltar på Landsskytterstevnet for første gang. Disse skytterne vil fort oppleve at dette er et stevne utenom det vanlige.

Det er en rekke ting du bør vite når du deltar første gang og derfor har vi laget en huskeliste for debutanter her:

ID-kort

For å kunne delta på skytingene under LS må du før skyting hente ID-kortet ditt. Samtidig som du gjør dette betaler du også en del av påmeldingsavgiften (premieinnskudd). ID-kortet inneholder navn, skytter-ID, skytterlag, skytetider og annen nyttig info. Dette kortet må du medbringe på alle skytinger. Dette kortet må scannes ved oppropet før baneskytingen og ved alle skyteområdene i feltløypa.

Opprop

En av særegenhetene ved LS er det berømte oppropsteltet. Her sitter skytterne og venter på å få skyte etter at oppropet er gjennomført. Pass derfor på at du møter opp til den oppgitte tiden for opprop og finn ut i god tid før skyting hvor oppropet er. Det er mange gjennom LS-historien som ikke har fått skutt fordi de har kommet for sent til opprop.


Våpenkontroll

Før alle skytinger på Landsskytterstevnet gjennomføres det våpenkontroll. Dette er for å sikre at alle våpen som benyttes under LS er i samsvar med regelverket. Dette bør for de aller fleste kun være en formalitet, men det er uansett lurt å ta en sjekk av våpenet før du reiser hjemmefra.

Dette bør du sjekke:

 • Avtrekksvekt.
 • Vekt på våpenet.
 • Reima.
 • Sikringsmekanismen.

 


Tobakkfritt

Landsskytterstevnet er et tobakksfritt arrangement. Disse områdene er tobakkfrie under LS:

 • LS-arenaen.
 • Handlegaten.
 • Hele finfeltløypa.
 • Stang- og felthurtigarenaen.
 • Hele grovfeltløypa.

 

Klasse rekrutt 11-13 år

Rekrutt-skytterne er de yngste som deltar på LS og for mange er det i rekruttklassen det første møte med Landsskytterstevnet skjer. For å sikre at flest mulig av våre yngste skyttere skal få en god opplevelse på Landsskytterstevnet har denne klassen noen regler som gjelder kun dem:

 • Bane: Rekruttene kan ha med seg en hjelper inn på standplass for å sette på reim osv. Denne personen må forlate standplass før prøveskuddene starter.
 • Felt: Her kan ikke en hjelper være med inn på standplass, men det er tilatt å hjelpe skytteren mens han sitter på ventebenk før skyting (Merk: dette er tillatt for alle klasser i finfelt).
 • Feltfinale: Rekruttene har vindvimpler under finfeltfinalen. Dette er det kun de som har. 

 

Beger

På både bane- og feltskytingene deles det ut sølvbeger til den beste tredjedelen etter den innledende skytingen. Pass på at du sjekker om du har vunnet et beger - og ikke minst: henter det hvis du har vunnet et. På resultatsidene for LS på nett kommer det egne "begerlister" så fort alle resultatene for den aktuelle klassen er klare.

Du kan hente begrene på samme sted som du hentet id-kortet så fort begerlistene er offentliggjort. 

 

Feltløypa

Hvis du ikke har deltatt på LS før er slusesystemet rundt hver standplass i feltløypa noe du kommer til å få kjennskap til. Det skytes på elektroniske skiver og løypa er lagt opp slik at to og to standplasser ligger sammen på samme skyteområde.

Kammerflagg

Som du sikkert vet så er det nytt av året at man må benytte kammerflagg hvis man har sluttstykket i bakre stilling ved bæring. Dette vil det bli streng oppfølging av under LS. 

Slik regelen er har du to valg ved bæring: enten ta sluttstykket helt ut av våpenet, eller ha sluttstykket i bakre stilling med kammerflagg. Magasin skal alltid være tatt ut. 

 

Da skal alt være klart for debuten på LS - lykke til!