Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Reis sammen på stevner

Slik kan dere lykkes med å fellesturer på stevner.

Banesesongen er rett rundt hjørnet og mange steder i landet står man fremfor en hektisk periode. En viktig suksessfaktor for at det sosiale miljøet også skal stå sterkt i tiden fremover er å reise sammen på stevner.

For å få med alle skytterne ut på baneskytingen er det viktig med et godt opplegg for vår- og sommersesongen. Et godt tips kan være å sette opp de mest aktuelle stevnene i nærområdet (ikke for mange) som «obligatoriske» for alle ungdomsskytterne med felles påmelding og felles reise.

Ved å gjøre de lokale stevnene til en sosial happening bygger man opp under det sosiale miljøet i laget. Dette er svært viktig for å holde på skytterne over lenger tid!

For å gjøre dette enklest mulig bør jobben med å melde på fordeles på flere. Sett derfor opp en påmeldingsansvarlig for hvert enkelt stevne/helg.

Tiltak:

  • Ikke skyt for mange stevner på én dag/helg. Reis sammen på stevne og ta dere tid til kaffe, brus og vaffel før/etter skyting.
  • Velg ut stevner i deres nærområde hvor dere melder på de fleste eller alle ungdomsskytterne i skytterlaget.
  • Sett opp påmeldingsansvarlige for hver helg som et eget punkt i terminlista på lik linje med oversikten over hvem som er ansvarlig for treningene.
  • Samlaget bør bidra til at det er et lokalt stevnetilbud innad i samlaget som er spredt utover store deler av sesongen.