Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Dugnad for ungdommen

Foto: Norsk Skyttertidende

Hold hjulene i gang for ungdommen – de er fremtiden!

Til alle skytterlag og samlag

Så er vi der igjen. Økt smitte og nedstengning. Det siste året har vært utrolig utfordrende for alle skytterlag. Vi ønsker derfor å komme med en oppfordring – og ikke minst oppmuntring til alle våre lag:

Hold hjulene i gang for ungdommen – de er fremtiden!

 

Det er viktig å huske på at aktiviteten skytterlaget tilbyr ungdommene er utrolig viktig. Kunnskapsminister Guri Melby uttalte på en pressekonferanse nylig at ensomhet er en økende utfordring blant barn og unge. For mange ensomme ungdommer er aktivitetene de deltar på i skytterlaget spesielt viktige. Derfor er det viktig å tenke på at aktivitetene deres kanskje betyr ekstra mye nå i en tung tid.

Forslag:

  • Prioriter å gjennomføre ukentlige ungdomstreninger på tilnærmet vanlig måte. Koronaregler må selvfølgelig følges. Se våre koronavettregler her: www.dfs.no/korona-info. Husk også å følge lokale bestemmelser. 
  • Gjennomfør regelmessige internkonkurranser – gjerne med litt ulike programmer. Hva med hjemmebanekonkurranse mot et nabolag? Se side 24-25 i Treningsveilederen for alternativt konkurranseprogram.
  • Skal dere ha skyteskole? Se hvordan dette kan gjøres iht. til smittevernreglene her: www.dfs.no/skyteskole-korona.
  • Bruk den nye Treningsveilederen for råd og inspirasjon til innholdet i treningene. Se den her: https://www.dfs.no/treningsveilederen
  • Alle instruktører over 19 år må holde 1 meter avstand. Benytt derfor de eldste ungdommene som er 19 år eller yngre som instruktører for de yngste.

Hold motet oppe og prioriter ungdomsaktiviteten i perioden fremover!

Ved spørsmål: Ta kontakt med utdanningssjef Ola Fjuk-Herje.

 

Foto: Norsk Skyttertidende