Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Flytte for å studere?

Foto: Norsk Skyttertidende

Skal du eller noen du kjenner flytte for å studere til høsten? Finn et nytt skytterlag allerede nå!

Dato: 9. jun 2020

For mange unge skyttere så kan studietid, enten det er på videregående skole eller høgskole, bety slutten på skytekarrieren. Lite tid, dårlig økonomi og utfordringer med oppbvaring våpen er årsaker til at skytekarrieren ikke prioriteres.

Finn nytt lag

For å forhindre noe av frafallet blant studentene er det viktig at det er fokus på å bistå de som skal flytte for å studere med å finne nye lag. Mange skytterlag som ligger i nærheten av studiesteder har god erfaring med studentskyttere og har ofte ordninger for transport, oppbevaring av våpen osv. 

Bidra som instruktør!

For mange studenter som er skyttere så er det økonomien som er den store utfordringen. For disse er det ikke mulig å være aktiv skytter under studietiden uansett om alt annet ligger til rette for det. 

Det er likevel et godt tips å involvere de i skyttermiljøet på studiestedet. Spesielt det å være instruktør for ungdomsskyttere kan være en fin og givende måte å delta i skyttermiljøet på for studenten. Dette vil også holde studentene i skyttermiljøet - noe som er svært viktig.

Et bein innafor

Hvis vi klarer å sørge for at flere skyttere som er studenter har et bein innenfor skytesporten mens de studerer, enten som aktiv skytter eller instruktør er veien tilbake til skytesporten mye kortere etter endt studietid. Da er ofte tid og penger ikke lenger like store utfordinger.

Studentkartet

På dette kartet har vi samlet skytterlag som ligger i nærheten av studiesteder i Norge. Klikk på et lag som kan passe og finn informasjon og kontaktinfo.

Studentkartet

Samleside for student-info