Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Kikkertklassen og felt

Den tidligere jegerklassen heter nå Kikkertklassen og er åpen for alle medlemmer over 16 år.

Dato: 14. feb 2020

Skyttertinget 2019 vedtok å bytte navn på jegerklassen til Kikkertklassen.

Åpen for alle over 16 år

Bortsett fra navnebyttet er den viktigste endringen at alle medlemmer i DFS fra det året man fyller 16 år kan delta i kikkertklassen når man ønsker det. Dette betyr f.eks. at en skytter i klasse 5 kan delta på et stevne i Kikkertklassen hvis han/hun ønsker det.

Konkurransetilbudet 

Videre besluttet Skyttertinget 2019 at konkurransetilbudet skal gis opp til og med samlagsnivået i bane-, felt- og 15 meterskyting, samt i skifelt og skogsløp. Kikkertklassen konkurrerer ikke i Stang- og felthurtigskyting. I all konkurranseskyting skal det benyttes våpen med kikkertsikte.  

Feltskyting

I feltskyting deltar klassen i grovfelt og benytter primært hold som for klasse HK416 når det er eget opplegg. I stevner hvor det ikke skytes grovfelt, kan klassen følge finfeltDet skal benyttes figurer som er godkjent i Skytterboka ("DFS-figurer"). I treningskonkurranser internt i skytterlaget for lagets medlemmer kan det benyttes dyrefigurer.  

Tillatte våpen 

Etter at denne saken ble lagt ut er det kommet spørsmål om hvilke våpen som er tillatt i kikkertklassen. Følgende presisering gjelder:

  • Regelverket til DFS har en generell begrensning om at hel- og/eller halvautomatiske våpen ikke er tillatt. Videre er det ikke tillatt med rekyldemper, men lyddemper er tillatt. 
  • I felt- og baneskyting tillates våpen med kaliber opp til og med 8mm.
  • I 15m skyting benyttes våpen med kaliber .22LR. Her tillates alle våpen innen iht. DFS sitt generelle regelverk med tillegg for kikkertklassens egne regler. Eksepelvis tillates rekruttrifler, skiskyttervåpen, Sauer, Mauser, Krag osv. såframt avtreksvekten er minimum 1 kg og våpenet er påmontert et kikkertsikte.