Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Korona - hva nå?

Foto: Norsk Skyttertidende

Hvordan drive rekrutteringsarbeidet nå? Utdanningsavdelingen prøver å gi deg noen svar.

Dato: 2. jun 2020

Kan man ha ungdomstreninger? Er det praktisk mulig å gjennomføre skyteskoler slik dagens situasjon er? Hva med samlinger for ungdommer i regi av samlaget? Spørsmålene er mange og vi på utdanningsavdelingen skal prøve å gi et godt råd basert på dagens situasjon.

Korona-viruset satte en effektiv stopper for rekrutteringsarbeidet i både lag og samlag denne våren. I skrivende stund er det så smått på vei opp igjen over hele landet, men vi er fortsatt langt ifra en normal situasjon. 

Vern om de vi har!

Det beste rådet vi kan gi i en usikker tid som denne er å prøve i best mulig grad ta vare på de skytterne vi allerede har. Vi har ikke råd til å miste noen!

Derfor er det viktig å sørge for at disse får et godt tilbud. Nederst i saken lister vi opp noen forslag til hva der kan gjøre.

Og som mye annet i korona-tiden kan dette være noe vi kan dra noe positivt ut av. I en hektisk hverdag må skytterlagene ofte sjonglere ressurser og tidsbruk mellom nyrekruttering og det å beholde de vi allerede har. Kanskje kan vi i denne perioden lære mer om det å holde på skytterne vi allerede har lært!

Hva vil høsten bringe?

Dette er det umulig å svare på. Kanskje vil det når vi kommer til oktober være helt naturlig å arrangere skyteskoler igjen? Uansett så er det viktig at der gjør dere tanker for hva dere skal gjøre i ungdomsgruppa til høsten allerede nå. Sørg for at dere får arrangert lagsmesterskap i alle øvelser og at alle ungdommene har et regelmessig tilbud på skytebanen med fokus på det sosiale.

Forslag til aktiviteter:

  • Vanlige treninger. Kom i gang! Har dere ikke kommet i gang med ungdomstreningen må dere gjøre det nå. Sjekk www.dfs.no/korona-info for hjelp og veiledning.
  • Ministevner for nabolag. Mange lag har hatt treninger i mange uker og det kan fort bli kjedelig. Hva med å arrangere et ungdomsstevne som kun er åpent for dere og nabolagene? Legg det på den vanlige treningskvelden.
  • Arranger lagsmesterskap. Fikk dere ikke arrangert lagsmesterskap på 15 meter eller i felt pga korona? Gjennomfør det nå.
  • Sosial aktivitet. Å ha fokus på det sosiale er alltid viktig. For mange lag har det vært en rolig periode med treninger uten mulighet til å sosialisere. Sett av en kveld hvor dere ikke skal skyte, men ha det gøy sammen.
  • Dugnad. Dugnad er sosialt også for ungdommen. En fin sosial aktivitet kan være å gjennomføre dugnad på skytebanen. Dette gir nødvendig vedlikehold på anlegget i tillegg til at man gjør ting sammen som man vanligvis ikke gjør.
  • Mer aktivitet i sommer? Vi nærmer oss med stormskritt sommer og for mange lag betyr det vanligvis ferie. På grunn av reiserestriksjonene kan det i år bli mange som ferierer hjemme. Dette kan åpne muligheten for mer organisert aktivitet også i sommer. Kanskje dere skal holde på noen uker ekstra med treninger før dere tar sommerferie?