Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Kurs i september!

Feltkurs for ungdom, feltinstruktørkurs og jentesamling i skogsløp: påmeldingsfrist 1. september!

Type kurs: Feltinstruktørkurs og jentesamling i skogsløp

Sted: Os, litt utenfor Bergen.

Tid: 18.-20. september.

Påmeldingsfrist: 1. september.

Topp kvalitet – gratis å delta

Dette er kurs som har høstet mange lovord, senest i fjor høst i Skjelstadmark. Kursledelsen vil bestå av en av landets aller beste feltskyttere som hovedinstruktør, i tillegg til andre fag- og resurspersoner. Tilbudet er helt unikt ettersom at det er gratis å delta ved at DFS dekker reise og opphold, herunder gratis ammunisjon. 

Feltkurs for ungdom (nytt kurs høsten 2020)

Vi arrangerer grovfeltkurs for ungdom født mellom 1996 og 2004.

Dette er en unik mulighet til å lære om grovfeltskyting
Kurset starter med en grundig gjennomgang og egentrening i klargjøring av våpenet før en feltsesong. Deretter følger en økt med teoretisk innføring og utarbeidelse av tabeller for knepp/avstand, avstandsbedømmelse og korrigering for vind. Hele lørdagen er det praktisk trening med kontroll av tabeller, innskyting på hold mellom 200 – 600m og trening. Søndag arrangeres en feltkonkurranse med finale.

Feltinstruktørkurset

Kurset skal primært utdanne instruktører til grovfelt. Det er derfor ønskelig med en viss erfaring fra feltskyting. I tillegg kan unge skyttere 25 år og yngre delta slik at det blir et feltkurs, og uten at det medfører instruktørforpliktelser.

Påmelding og info om feltinstruktørkurset.

Jentesamling i skogsløp

Samlokalisert og parallelt med feltinstruktørkurset arrangeres jentesamling i skogsløp. DFS ønsker med samlingen å styrke andelen kvinner som deltar i skifelt og skogsløp med et mål om mange deltakere i NM skifelt i 2022, når Kongepokalen for første gang deles ut i kvinneklassen. Aldersgrense på samlingen er født i 2004 eller tidligere.
Påmelding og info om jentesamlngen.

Koronasituasjonen

Det vil være begrensinger i antall deltakere, slik at blant annet avstandskravene kan overholdes. Videre tas det forbehold om mulige endringer i koronasituasjonen og tilhørende tiltak, noe som kan påvirke og få konsekvenser for gjennomføringene, noe som vil bli fulgt opp fortløpende.