Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Det frivillige Skyttervesen
Forsvar, sport og god våpenkultur

Feltskyting for nybegynnere

Det er mange ting å sette seg inn i for nye skyttere og foresatte. Feltskyting kan i denne sammenheng være ekstra krevende.

Skytesporten har en rekke faguttrykk og særregler som er godt innarbeidet og kjent for de som er etablert i miljøet. For nye derimot er dette så å si uforståelig uten en nærmere forklaring. For de som vil prøve seg på feltskyting for første gang er det mange nye ting å forholde seg til, sammenliknet med bane- og 15 meter-skyting. Dette er en utfordring.

DFS fikk før Jul tilsendt et forslag til en informasjonsbrosjyre for nybegynnere om feltskyting. Det var Ole Johan Aune og Robert Iversen i Frosta skytterlag, som sammen hadde utarbeidet et hefte med de viktigste tips, regler og rutiner. Utdanningsavdelingen syntes dette var et flott opplegg og en meget god idé, som burde være tilgjengelig for flere.

Etter tillatelse fra initiativtakerne har DFS tilpasset innhold og utforming til DFS sin standardiserte lay-out på brosjyremateriell. Heftet er nå tilgjengelig i DFS nettbutikk.

DFSU bevilget i møte 27. februar 4000 kr i inovativt bidrag  til Frosta skytterlag for idé og støtte til utvikliong av brosjyren.

Last ned en utskrift-vennlig versjon her

Bestill brosjyren her.

Slik er forsiden på brosjyren: